Вінниця
29.04.2024
18.45° C
Вгору

Вінницький ліцей №27 зібрав понад 250 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

Вінницькі навчальні заклади продовжують виявляти турботу та підтримку українських Захисників та Захисниць. На цей раз ліцей №27 ініціював благодійний ярмарок під назвою “Тарасова смачна Україна”, метою якого є надання підтримки воїнам. Захід відбувся 10 березня і зібрав понад три тисячі учасників, серед яких були Герої ЗСУ та родини загиблих військових.

Як зазначають у ліцеї, завдяки ярмарку вдалося не лише зібрати кошти на підтримку Збройних Сил України, а й психологічно розвантажити учасників заходу. За підрахунками, ліцей зібрав понад 258 тисяч гривень, які незабаром спрямують на дрон DJI Mavic 3T версії Thermal бійцям 144 бригади.

Під час ярмарку гостей частували різноманітними автентичними стравами з різних куточків України, а також організатори дивували гостей патріотичним мистецтвом: військові гільзи та ящики з-під снарядів, які майстрині перетворювали у художні шедеври, охоче купували на аукціоні.

Розмальовані військові артефакти, патріотичне караоке, виставка та інші культурні заходи стали цікавим та різнобарвним дозвіллям для гостей, а завдяки зібраним коштам вдасться полегшити роботу українських воїнів.

«Я хочу вкотре подякувати нашим педагогам, учням, їхнім батькам та працівникам закладів освіти за таку активну та патріотичну позицію. Фактично, освітні заклади нашої громади долучились до допомоги нашим Захисникам ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, організовують ярмарки, роблять окопні свічки, готують смаколики та волонтерять в той чи інший спосіб», – зазначає очільниця департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin