Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Історія вінничанина, який отримав 600 балів на НМТ

Вінничанин Олександр Острий отримав 600 балів на національному мультипредметному тесті. Юнак сподівався на високі бали, але навіть не думав, що набере по 200 балів з трьох предметів. Про це розповідає Суспільне.

Олександр Острий — цьогорічний випускник Подільського наукового ліцею. Він отримав максимальні 600 балів за три предмети: з української мови, математики та англійської мови.

“Коли я побачив свій результат після здачі, я дивився на ці числа і розумів, що це край, це вже верх, я думав, чи це мій результат, чи я це дійсно зробив”, — розповів Олександр.

Вчителька української мови та літератури Наталя Ленартович розповіла, що Олександр — старанний та наполегливий учень.

“Дуже цілеспрямований, неординарний, він розкривався поступово з 8 класу. Зумів подолати стрес. Адже чотири предмети НМТ — це великий стрес. Зумів себе зібрати і отримати такі високі бали”, — сказала Наталя Ленартович.

Навчатися у Подільському науковому ліцеї Олександр почав із восьмого класу. Тут одразу знайшов друзів і мотивацію до навчання.

“Насамперед — це наполегливість, розуміння того, що це треба тобі. Моїм завданням було приділяти навчанню час щодня: буду вчити, робити тести, намагатися знайти прогалини і повторюєш тему”, — розповів Олександр.

Мама Наталя розповіла, що пишається своїм сином, він у неї цілеспрямований та відповідальний. Вона сказала, що навчання йому давалося легко.

“Сашуня в нас чудовий син. Він доброзичливий, веселий, чуйний, завжди допомагає, підтримує нас. Ми його ніколи не сварили за оцінки, пояснювали, що на помилках навчаються. Це досвід, головне зробити правильні висновки, ніколи не перевіряли оцінки. Він казав: “Це моє завдання. Я все виправлю”, — розповіла Наталя Остра.

Олександр розповів, що виш, в якому здобуватиме вищу освіту, ще не обрав. Він розглядає українські заклади вищої освіти. Бачить себе в ІТ-сфері.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin