Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

До України повертається пекельна спека: коли і де буде найгарячіше

До України повертається спека, але вона вже не буде такою аномальною, як попередня хвиля, а в деяких регіонах – навіть з комфортними температурними показниками. Та попри це, у низці областей України синоптики оголосили про пожежну небезпеку, повідомляє ТСН.

Після певного зменшення температури повітря спека знову повернеться до України. Втім, буде вже гуманнішою. Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в коментарі NV.

«Змінилися повітряні потоки – зараз вони надходять переважно з північних широт. +14…+19 вночі по країні і +24…+30 вдень – такий прогноз на першу половину тижня. На півдні традиційно тепліше – до +23 в нічний час і до +34 вдень. 25 липня гарячі +34 знову дістануться також сходу і Дніпропетровщини. Але для цих регіонів такі показники є досить типовими для літа», – пояснила вона.

Загалом у більшості областей протягом робочого тижня температура повітря буде більш-менш комфортною. Все залежатиме від того, як буде пролягати атмосферний фронт, проходження якого прогнозується на четвер і п’ятницю. На вихідні і початок наступного тижня знову повертаються більш високі значення температури, попереджає експертка. За її словами, буде більше сонця і в середньому +30.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin