Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Як швидко позбутися стресу та втоми, якщо нічого не допомагає?

Наразі занепокоєння, роздратування, стреси та напруга, на жаль, є нормою для нашого суспільства. І походи до психологів та прийом седативних препаратів не завжди допомагають позбутися нервового перенапруження. Лікарі у такому випадку пропонують вирішити проблему досить простим шляхом. Звісно, якщо потрібна допомога спеціалістів, то не варто займатися самолікуванням. А в інших випадках можна просто додати до раціону деякі продукти, які містять вітаміни групи В, магній та фосфор. Це потужні корисні речовини, які допоможуть зміцнити нервову систему й позбутися стресу, перевтоми та роздратування.

Які продукти допомагають заспокоїти нерви

  • Базилік. Найкраще його додавати до салатів, соусу чи в запечені страви, адже це природний засіб від тривожності, роздратування і для заспокоєння нервів. Також можна скористатися його ефірною олією, наприклад, прийняти розслаблюючу ванну, щоб зняти стрес та напруження. 
  • Спаржа та сочевиця містять вітаміни групи В, магній, рослинну клітковину та білок. Тому вони діють як природне заспокійливе, зміцнюючи нервову систему.
  • Висівки, вівсянка, нешліфований рис, гречка, пшоно. Ці крупи допомагають упоратися зі стресом та знімають втому. Тому лікарі рекомендують вживати страви з додаванням цих круп кожного дня.
  • Насіння гарбуза, кунжут, кеш’ю, мигдаль, волоські горіхи. Насіння й горіхи містять поліненасичені жирні кислоти, які сприяють виробленню серотоніну в організмі. Тому жменя цих продуктів здатна покращити настрій, поліпшити концентрацію, зняти стрес і тривожність. А вітамін В, що міститься в горіхах, допомагає зміцнити нервову систему та підвищити працездатність.
  • Банани, чорнослив, фініки, родзинки, інжир. Ці ягоди та фрукти містять калій, магній та вітаміни групи В, які дуже корисні для зміцнення нервової системи та відновлення сил. Фрукти містять ще й вуглеводи, які заряджають організм енергією на тривалий проміжок часу.
  • Чорний шоколад, какао. Якщо кожного дня з’їдати по 40 грамів шоколаду, ви не відчуватимете втоми та стресу.
  • Лимони й апельсини. Цитрусові здатні покращити настрій, зарядити енергією та позбутися нервового напруження.
  • Ромашковий чай варто вживати перед сном, він підвищує рівень гліцину в нашому організмі і діє як заспокійливий засіб. Також напій містить амінокислоти, які здатні знімати напругу та покращувати якість сну.

    Джерело: ТСН

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin