Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Навіщо вчені рекомендують регулярно їсти рибу?

ТСН розповідає, яка поживна цінність і користь риби для організму, чому її варто їсти щодня.

Яка поживна цінність риби

Умовно рибу відносять до білого м’яса, як і більшість морепродуктів. Вона багата на білок, мінерали, антиоксиданти та поліненасичені жирні кислоти омега-3.

Щоденне вживання риби особливо важливе для міцності м’язів та кісток. Бо продукт містить кальцій, фосфор та білок, які відіграють ключову роль у побудові цих тканин.

За рахунок вмісту вітамінів групи В риба позитивно впливає на функціонування нервової системи. А селен та йод налагоджує правильну роботу щитоподібної залози та зміцнює імунну систему.

Яка ще користь риби для нашого здоров’я

  • Зміцнює серце й судини. Риба здатна зменшити ризики розвитку ішемічної хвороби та інсульту на 29%. За рахунок вмісту омега-3 продукт нівелює запалення в організмі, знижує артеріальний тиск та рівень “поганого” холестерину в крові.
  • Покращує когнітивні функції. Рибу треба вживати всім, хто хоче підвищити мозкову активність, покращити пам’ять і захиститися від старечих захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера. Особливо корисним продукт буде для літніх людей та дітей, так як здатен зміцнювати нервову систему.
  • Захищає від утрати зору. Риба містить фтор, вітамін D та поліненасичені жирні кислоти, які захищають від утрати зору, дегенерації жовтої плями та синдрому сухого ока.
  • Зміцнює зуби та кістки. Вітамін D, що міститься в рибі, відіграє ключову роль у підтриманні міцності кісткової тканини. Також риба корисна для відновлення після травм та переломів. Її варто вживати всім людям за 50 для профілактики остеопорозу й від утрати міцності кісткової тканини.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin