Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Вінничанин Микола Точицький очолив Міністерство культури та стратегічних комунікацій України

Саме така назва посади і в проєкті постанови, тож, схоже, відомство змінює назву на Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Про це повідомив народний депутат фракції “Голос” Ярослав Железняк.

За його кандидатуру проголосували 252 народні депутати. 17 депутатів утрималися і ніхто не голосував проти.

“На даному етапі маємо посилити боротьбу з дезінформацією, для цього завдання потрібен кандидат з міжнародним досвідом”, — так коментував кандидатуру Точицького голова фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія.

Комітет із гуманітарної та інформаційної політики перед тим підтримав призначення Точицького. Сам він був присутній на онлайн-засідання та представив візію своєї діяльностіпише пресслужба Ради, але без деталей.

З квітня 2024 року Точицький був заступником керівника Офісу президента Андрія Єрмака. За даними УП, Єрмак та Точицький були однокурсниками в Інституті міжнародних відносин КНУ. До того Точицький був заступником міністра закордонних справ.

З 28 липня 2023-го тимчасово обов’язки голови Мінкульту виконував Ростислав Карандєєв.

Що відомо про Миколу Точицького

Народився 22 вересня 1967 року на Вінничині. Закінчив Уладівську середню школу (село Уладівське).

Згідно з даними, які оприлюднені на офіційному сайті МЗС України, Микола Точицькийу 1993 закінчив Київський державний університет ім. Т.Г.Шевченка за спеціальністю “Філолог, перекладач французької та англійської мов”.

У 1995 році отримав фах юриста-міжнародника в Інституті міжнародних відносин Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка, а в 1999 році здобув освіту у Женевському центрі політики безпеки.

Посаду заступника міністра закордонних справ України обійняв у вересні 2021 року.

До цього працював на посадах посла у Люксембурзі (2017-2021) та Бельгії (2016-2021). Також Точицький з 2010 по 2016 рік був постійним представником України при Раді Європи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin