Вінниця
27.04.2024
16.79° C
Вгору

Вінничанин Сергій Качуринський, який пішов на війну добровольцем, отримав нагороду «Золотий хрест»

Сержант Сергій Качуринський, відомий під позивним “Балу”, є військовим, який наразі активно захищає Україну на східному фронті. Чоловік брав участь в АТО/ООС, з початком повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ боронити власну сім’ю та рідну країну від агресора. За бойові заслуги у жовтні 2023 року вінничанина нагородили нагрудним знаком «Золотий хрест».

За словами дружини Сергія Качуринського – Ірини, у цивільному житті чоловік працював на будівництві. У 2015-2016 роках служив в АТО/ООС. Потім повернувся додому, але з початком повномасштабної війни не міг залишитись осторонь оборони Батьківщини. Тож пішов добровольцем до лав ЗСУ.

«Добре пам’ятаю дні перед початком повномасштабного вторгнення. У нас у всіх було передчуття, що буде велика війна. Чоловік військовий, знає, що таке бойові дії. Тож вже 25 лютого 2022 року він пішов на службу добровольцем. Розумію, що вдома у такі важкі для країни часи він би не лишився. Не міг допустити того, щоб ворожі війська дійшли до його рідного міста. Тож підтримую і поважаю рішення чоловіка», – ділиться Ірина Качуринська.

Сергій Качуринський спочатку служив у Вінниці, проте перебування у тиловому місті – не для нього. Тож військовий попросив переводу. І у травні 2023 року потрапив на службу у Третю окрему штурмову бригаду. Разом із побратимами брав участь в обороні Бахмута.

Нагороду «Золотий хрест» Сергій Качуринський отримав за звільнення Андріївки, яке відбулося у вересні 2023 року. Тоді у Третій штурмовій бригаді повідомляли: «У результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений». За участь у боях вінничанин був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

«Сергій – справжній Герой для нас: для своєї сім’ї й для усієї країни. Пишаємося таким чоловіком і батьком», – зазначає дружина Сергія.

Вдома на Сергія Качуринського чекає сім’я: дружина та двоє синів. Молодший мріє піти по стопах батька та теж стати військовим.

«Можна сказати, що чоловік ішов на війну заради дітей. Щоб потім боронити країну від загарбників не довелося їм. Сергій завжди каже: якщо не я сьогодні, то завтра підуть воювати наші діти. Маємо їм забезпечити мирне майбутнє в незалежній Україні», – говорить дружина військового.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin