Вінниця
18.10.2024
3.43° C
Вгору

Україна отримає перші 1,5 млрд євро від заморожених активів рф: деталі

Сьогодні, 26 липня, Україна отримає перші 1,5 млрд євро із спеціального Європейського фонду. Цей транш забезпечений доходами від заарештованих активів Росії до ЄС. Кошти витратять фінансування невідкладних потреб оборони держави.

Про це повідомляє Oboz.ua, посилаючись на інформацію, одержану від Європейської комісії (ЄК).

“Сьогодні ЄС виділяє на підтримку України першу виплату у розмірі 1,5 млрд євро, отриману від заморожених російських активів”, – йдеться у повідомленні.

Передачу коштів уже прокоментувала президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн. “ЄС підтримує Україну. Сьогодні ми передаємо 1,5 млрд євро коштів від знерухомлених російських активів на оборону та відновлення України. Немає кращого символу та використання грошей Кремля, ніж зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя”, – зазначила вона.

Як повідомляв прем’єр-міністр Денис Шмигаль, перший транш повністю спрямують на фінансування оборони держави. “Кошти підуть на закупівлю найнеобхіднішого озброєння, ППО, артилерійських снарядів і на розвиток нашого ОПК“, – зазначав Шмигаль.

Він також нагадав, що Україна наполягає на повній конфіскації заарештованих у країнах заходу коштів Росії. Такий крок дозволив би країні отримати кошти не лише на оборону, а й на відновлення.

Однак Україна отримає не всю цю суму. “Остання частина прибутку (понад 1,5 млрд євро. – Ред.), відкладається як важливий буфер, для захисту від поточних і майбутніх ризиків”, – повідомили в Euroclear.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin