Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Ще два пандуси біля житлових будинків встановлюють у Вінниці

У Вінниці продовжують впроваджувати заходи направлені на забезпечення доступного та безбар’єрного середовища. Наразі працівники підрядних організацій встановлюють одразу два пандуси в житловому секторі міста, щоб спростити доступ мешканців до своїх помешкань. Пандуси облаштовують біля першого під’їзду багатоповерхівки на вулиці Матроса Кішки, 57 та другого під’їзду на вулиці Хмельницькому шосе, 53.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Усі роботи виконують на замовлення департаменту житлового господарства коштом міського бюджету.

Як повідомив директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький, роботи виконують на прохання людей з інвалідністю, які проживають в цих будинках. Встановлення пандусів обіцяють виконати в найкоротші терміни.

«Скористатися пандусами можуть також інші категорії маломобільних мешканців: літні люди та батьки з дитячими візочками. Сьогодні питання інклюзії – це вимога часу. Маємо підтримувати та турбуватися про те, щоб усім вінничанам було зручно та комфортно пересуватися містом, тому продовжуємо оперативно реагувати на усі звернення, які до нас надходять. Також чекаємо на звернення від учасників бойових дій. При надходженні прохань від них – будемо реагувати на потребу позачергово», – зазначає очільник департаменту.

Загалом з початку року в житловому секторі міста облаштували чотири пандуси. Зокрема, біля першого під’їзду багатоповерхівки на вулиці Учительській, 12, третього під’їзду житлового будинку на вулиці Замостянській, 36, другого під’їзду на вулиці Д. Бабія, 70, а також біля першого під’їзду на вулиці Д. Білоконя, 20

Крім того, цьогоріч біля під’їздів будинків, де через брак місця неможливо облаштувати традиційні пандуси, встановили ще два підйомники. Зокрема, такі автоматичні конструкції встановили біля третього під’їзду багатоповерхівки на вулиці Академіка Янгеля, 58 та біля третього під’їзду житлового будинку на вулиці Дачна, 3.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Також нагадаємо, місто затвердило Програму розвитку безбар’єрного простору громади на 2024-2027 роки. Реалізація цього документу допоможе комплексно охопити різні сфери життя в контексті доступності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin