Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

З незабутньої подорожі німецьким Карлсруе повернулись 34 вінницькі дитини

Цю подорож організував департамент освіти Вінницької міської ради на запрошення муніципалітету Карлсруе. Поїздка стала можливістю культурного обміну та психологічного розвантаження для дітей.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Усі витрати на подорож взяла на себе німецька сторона, забезпечивши дітей незабутніми враженнями та спогадами.

Школярі віком від 11 до 14 років були в Німеччині у супроводі вінницьких педагогів та медичного працівника, які дбали про їхню безпеку та комфорт під час поїздки. Програма була насичена різноманітними заходами, спрямованими на відпочинок, розвиток і культурний обмін.

Перші чотири дні діти провели у Беренталі, мальовничому куточку на кордоні Німеччини та Франції, де вони насолоджувалися природою, брали участь у спортивних змаганнях, квестах, відпочивали на озері та співали біля вогнища. У цій сімейній атмосфері кожен зміг відчути тепло, дружність і підтримку, необхідні для подолання стресу та тривог.

Після цього діти відправилися до Карлсруе, де на них чекала захоплива програма. Вони відвідали аквапарк, де змогли весело провести час, побували у музеї штучного інтелекту Künstliche Intelligenz, де дізналися про новітні технології, спілкувалися з дружелюбними хаскі та насолоджувалися поїздками на картингу. Особливою подією стало відвідування мерії Карлсруе та світлового шоу Die Schlosslichtspiele Karlsruhe, яке вразило дітей своїм масштабом і красою.

Окрім цього, вінничани побували у цирку, де не тільки спостерігали за виступами, але й самі навчалися жонглювати та виконувати акробатичні трюки. Вони подорожували на паровому потязі, брали участь у різноманітних творчих майстер-класах, де освоювали техніки роботи з глиною, батіком, деревом, а також навчалися театрального мистецтва та виготовлення прикрас. Вечірня прогулянка лісом з факелами додала пригодницького духу до цієї незабутньої подорожі.

Навіть далеко від Батьківщини діти мали змогу відзначити День Державного Прапора України, піднявши його в Беренталі поруч із прапорами Франції та Німеччини.

Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради висловила щиру подяку німецьким партнерам за організацію цієї подорожі: «Дякуємо нашим німецьким друзям за можливість дітям забути про війну і хоч на деякий час поринути у мирне щасливе дитинство».

Поїздка залишила в серцях дітей незабутні спогади. Антон Костишин поділився своїми враженнями: «Ці сонячні дні у Беренталі та Карлсруе пролетіли швидко, тому що були насичені подіями та захопливими видами діяльності. Я отримав нові вміння та навички завдяки цікавим майстер-класам. Це незабутній досвід для мене».

Крістіна Плюшко також розповіла про свої враження:«У Беренталі мені найбільше сподобався артдень із цікавими майстер-класами. У Карлсруе мені запам’яталися екскурсії, похід до музею сучасного мистецтва, а також дивовижна архітектура міста. Чарівна атмосфера закарбувалася у моїй пам’яті назавжди».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin