Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Ще шість підприємств на Вінниччині отримають часткову компенсацію відсотків за залученими кредитами

Вінницька міська рада продовжує надавати підтримку місцевому бізнесу, який незважаючи на складні часи, продовжує свою діяльність, створює нові робочі місця для мешканців громади та активно залучає додаткові інвестиції для подальшого розвитку. Одним з ефективних інструментів підтримки, запроваджених муніципалітетом, є Порядок компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва коштом бюджету ВМТГ. Вчора, 25 липня, під час засідання виконавчого комітету до переліку учасників додали ще шість підприємств, які подали документи на цю процедуру.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Відповідний Порядок діє у Вінницькій громаді вже шість років поспіль, і за цей час ним скористалися десятки представників малого та середнього бізнесу. Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов розповідає, що основна ідея цього Порядку полягає в компенсації відсотків суб’єктам господарювання за використання кредитних коштів, залученими у банках на розвиток підприємницької діяльності та проєкти з енергозбереження.

«Цільова група цього Порядку – це суб’єкти мікро-, малого та середнього підприємництва, зареєстровані на території населених пунктів, що входять до складу Вінницької міської територіальної громади. Складовою формули часткової компенсації є суми сплачених податків на доходи фізичних осіб, в тому числі за найманих працівників та єдиного податку до бюджету ВМТГ, – пояснює Максим Мартьянов. – Тож це фактично повернення бізнесу податків, сплачених до бюджету громади, які вони зможуть реінвестувати у власний розвиток. Підтримка бізнесу в час війни має велике значення, адже від стабільної економіки залежить обороноспроможність нашої країни».

Він також наголосив, що метою цього Порядку, окрім здешевлення вартості залучених кредитних коштів на розвиток підприємництва та розвиток бізнесу, є ще й детінізація економіки громади. А це зі свого боку сприятиме наповненню бюджету.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin