Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

У Вінниці МОМ ООН провели семінар для представників місцевої влади щодо роботи з ВПО

 

Вчора, 17 січня, у Вінниці в приміщенні закладу Mont Blanc відбувся тренінг, який організувала Міжнародна організація з міграції (Агентство ООН з питань міграції).

Мета семінару – з’ясувати основні потреби у місцях колективного проживання внутрішньо переміщених осіб та зробити так, щоб можливості МОМ ще активніше долучалось до потреб людей-переселенців.

На тренінгу учасники зустрічі ідентифікувати основні проблеми в управлінні центрами тимчасового розмiщення ВПО та визначити ключові напрямки співпраці з МОМ.

«Коли ми організовували зустріч, то перш за все, хотіли почули владу, а саме людей, які опікуються центрами колективного проживання ВПО і безпосередньо дізнатись їхню точку зору на потреби людей, які виїжджали з зони активних бойових дій. Сьогодні на семінарі ми працюємо над розробкою Стратегії співпраці з місцевою та регіональною владами на 2023 рік, тому хочемо усвідомити, які проблеми та потреби виникають у роботі з переселенцями, аби наша організація відповіла цим потребам», – зазначила координаторка з розвитку потенціалу МОМ Інгрід Даба.

Як зауважила заступниця міського голови Галина Якубович, Міжнародна організація з міграції – це одна з найдієвіших організацій, яка постійно підтримує і розуміє потреби, що виникають у процесі роботи з внутрішньо-переміщеними особами під час воєнного стану. «Сьогоднішній тренінг, це вкотре підтверджує. Адже саме МОМ допомагає не тільки фінансово, а ще й надає методичні та практичні знання отримані з досвіду інших країн, які ми в умовах воєнного стану будемо пристосовувати й адаптовувати. Важливо, що завдяки підтримці МОМ, наразі впроваджується нова програма мікрогрантів, яка призначена для того, аби колективний центр міг вирішити нагальну потребу з якою зіткнулись переселенці. Зараз — це проблема відключення світла та тепла, тому нагальною потребою є забезпечення колективних центрів генераторами та резервними джерелами живлення», – сказала Галина Якубович.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко зауважила, що вдячна організації за проведення такого важливо в наш час семінару, адже саме тут формується Стратегія співпраці та перспективи роботи МОМ з місцевими органами влади на 2023 рік. «На жаль, війна надалі триває, тому ми не можемо знати чи буде нова хвиля переселенців, але ми повинні бути готовими до будь-яких можливих викликів. Сподіваємось на подальшу допомогу і знаємо, що її отримаємо, адже за ці одинадцять місяців повномасштабної війни, МОМ надавала чималу дієву допомогу», – додала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin