Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Правоохоронці закликають не повідомляти особисті дані псевдобанкірам: деталі

Правоохоронці попереджають про збільшення випадків шахрайства, коли зловмисники телефонують, видаючи себе за представників служби безпеки банків. Під час таких дзвінків шахраї просять надати CVV-код банківської картки або інші особисті дані, що дозволяють їм отримати доступ до коштів жертви.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Нещодавно до поліції звернувся чоловік та повідомив, що втратив свої кошти, через те що його ошукав шахрай, який представився працівником банку. Аферист повідомив чоловіку, що його картка заблокована, а для її нібито розблокування необхідно надати певні дані. Під час розмови чоловік передав конфіденційну інформацію й у такий спосіб зловмисник заволодів коштами потерпілого у сумі майже 25 000 грн.

Правоохоронці застерігають: якщо вам надійшов подібний телефонний дзвінок, негайно припиніть розмову та зверніться на гарячу лінію вашого банку. Пам’ятайте: справжні працівники банківських установ ніколи не просять надати таку інформацію.

Тож поліцейські просять бути пильними у спілкуванні з незнайомцями та не передавати будь-які секретні фінансові дані та коди. Будьте обачними та подбайте про власну фінансову безпеку!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin