Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Вінничан попереджають про фейкові листи зі шкідливим програмним забезпеченням

Аферисти закликають відкрити доданий до листа файл, інфікований шкідливим програмним забезпеченням. Відкриття вкладення призводить до прихованого доступу до комп’ютера жертви та викрадення грошей із рахунків підприємства на підконтрольні зловмисниками. Для захисту рекомендується утримуватися від відкриття підозрілих файлів, оновлювати антивіруси та операційну систему. У разі підозри на шахрайство слід звертатися на гарячу лінію ДПС або до кіберполіції.

Для верифікації інформації у разі отримання подібних листів зверніться на гарячу лінію Державної податкової служби України за номером: 0-800-501-007.

Щоб убезпечити себе від зловмисників, кіберполіція радить дотримуватися базових стратегій захисту від комп’ютерних вірусів:

• Утримуйтеся від завантаження файлів із ненадійних джерел та уникайте переходу за підозрілими посиланнями.

• Використовуйте і регулярно оновлюйте антивіруси. Так ви збільшите шанси на виявлення шкідливого програмного забезпечення. ⁠

• Оновлюйте операційну систему та програмне забезпечення до останніх версій. Це допоможе закрити потенційні вразливості. Не користуйтеся програмами, які мають російське походження через їхню ймовірну компрометацію з боку спецслужб країни-агресора.

Перевіряйте інформацію і не дайте шахраям ввести вас в оману. Якщо ж стали жертвою кіберзлочину – негайно зателефонуйте за номером «102», зверніться до найближчого відділку поліції або подайте електронне звернення до кіберполіції за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin