Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Як вінницькі сумоїсти виступили на чемпіонаті світу з сумо?

 Особливо відзначились представники Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 – Важа Даіаурі та Вікторія Ружанська.
Важа ще раз підтвердив свій високий рівень на міжнародній арені, здобувши срібну медаль у категорії до 115 кг. А Вікторія, своєю чергою, продемонструвала чудові результати, змагаючись із найсильнішими суперницями світу у фінальних раундах та виборола друге командне місце.
Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Важа Даіаурі продовжив свою успішну кар’єру. Спортсмен показав відмінну техніку та силу, залишивши позаду багатьох суперників на чемпіонаті світу з сумо, який днями завершився у Польщі. У результаті він піднявся на другу сходинку п’єдесталу. Цей результат підтверджує його високий рівень після перемоги на Всесвітніх іграх із єдиноборств у 2023 році.

Вікторія Ружанська також стала гордістю України, демонструючи чудову техніку боротьби у своїй категорії. Вона впевнено пройшла до фінальних раундів, що підкреслює її майстерність та підготовку до міжнародних змагань. Крім того, участь Вікторії у чемпіонаті вкотре посприяло зміцненню позицій українського жіночого сумо на світовій арені.

Як зазначив тренер-викладач з сумо спортшколи № 5 Важа Шотайович Даіаурі, успіхи українських борців на цьому чемпіонаті ще раз підтвердили їхню здатність змагатися на найвищому рівні та підтримали імідж України в міжнародному спорті.

«Виступи Важі та Вікторії на чемпіонаті світу з сумо 2024 стали справжньою гордістю для нашої команди та всієї України. Їхній успіх є результатом невпинної роботи та величезної відданості цьому виду спорту. Я пишаюся їхньою наполегливістю та бажанням досягати більшого. Це лише початок, і ми налаштовані на подальші перемоги. Здобутки наших спортсменів доводять, що Україна має потенціал стати однією з провідних країн у світовому сумо, і ми продовжимо працювати в цьому напрямку», – говорить тренер.

Вікторія Ружанська поділилась враженнями від змагань: «Цей чемпіонат став важливою сходинкою в моїй кар’єрі. Я вдячна тренерам і команді за підтримку, без якої цих досягнень не було б. Кожен поєдинок був викликом, але роки тренувань дали мені впевненість. Цей досвід зміцнив мене як спортсменку і мотивує рухатися вперед. Я впевнена, що попереду нові перемоги й Україна ще гучніше заявить про себе у світовому сумо. Дякую всім за підтримку!»

А срібний призер чемпіонату, спортсмен та тренер-викладач МДЮСШ № 5 Важа Даіаурі підкреслив, що здобута медаль є результатом наполегливої праці та підтримки усієї команди.

«Кожен поєдинок був серйозним викликом, але підготовка дала свої плоди. Я вдячний за можливість представляти Україну на світовому рівні та налаштований на нові перемоги», – говорить Важа Даіаурі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin