Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

На Вінниччині пошкодили газопровід під час ремонту водогону

Під час проведення самовільних земляних робіт був пошкоджений підземний газопровід у Жмеринському районі.
Про це повідомляє Вінницька філія “Газмережі”.
Місцеві проводили ремонт підземного водогону без погодження з Вінницькою філією “Газмережі”.
Газовики оперативно виїхали на місце, локалізували витік газу та ліквідували аварійну ситуацію. Провели ремонт із заміною пошкодженої ділянки газогону.
 У Вінницькій філії “Газмережі” наголошують: проведення ремонтних, будівельних та земляних робіт в охоронній зоні ГРМ здійснюється виключно за письмовим погодженням Вінницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» та у присутності її представника.
В межах охоронних зон також заборонено:
  • зберігати матеріали та устаткування;
  • садити дерева;
  • влаштовувати стоянки транспортних засобів;
  • використовувати ділянку як звалище, виливати агресивні рідини, в т.ч. розчини кислот, солей і лугів тощо.
У випадках порушення порядку здійснення робіт в охоронних зонах ГРМ, несанкціонованого втручання та пошкодження газорозподільних мереж законом передбачена відповідальність для винних осіб у вигляді відшкодування заподіяних збитків, а також вартості ремонтних та відновлювальних робіт.
Для уникнення подібних випадків, забезпечення енергетичної стабільності в регіоні, безаварійного та безперебійного газопостачання, Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» закликає органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації усіх форм власності неухильно дотримуватися порядку проведення робіт в охоронних зонах газорозподільних мереж як при виконанні таких робіт, так і при видачі дозволів та погоджень на їх проведення.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin