Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

«Школу екологічного туризму» у Вінниці відвідало 80 дітей

Вони навчалися надавати першу домедичну допомогу і користуватись туристичним спорядженням, займалися скелелазінням, катались на SUP-бордах, слухали цікаві еколекції і багато іншого, як повідомляє ВМР.

Це була низка екологічних освітніх заходів для дітей та підлітків у вікових групах 10-12 і 13-16 років у рамках проєкту «Літня екологічна школа». Його метою було формування екологічної свідомості та культури взаємодії з природою через туризм. Тож заняття передбачали практичні майстер-класи, тренінги й екскурсії з орнітологами, ботаніками та екологами, щоб привернути увагу дітей і підлітків до питань зміни клімату, збереження біорізноманіття, охорони лісів та водойм.

Загалом для учасників провели 48 лекцій і 32 практичні заняття (SUP-борди, спортивне орієнтування, розкладання наметів, скелелазіння, лук, мотузкова переправа, «козацькі ігри» тощо). Усі заняття були безкоштовними і відбулись у чотири зміни. У підсумку сертифікати від «Школи екологічного туризму» отримали 80 дітей, з них 55 – з сімей військовослужбовців.

Окремо в рамках «Школи екотуризму» провели і спеціальні події для широкої аудиторії, які також проводились на безоплатній основі, але за попередньою реєстрацією. Це була фотопрогулянка з орнітологом «З птахами Вінниці», «День зеленого кіно» і лекції з порадами як запровадити принципи «Зеленого курсу Вінниці» у своє повсякденне життя. На вересень запланована лекція про малу річку Скельну і лекторій щодо методів компостування.

Літню екошколу організували департамент маркетингу міста та туризму спільно з відділом екологічної політики департаменту відновлення та розвитку міської ради на виконання заходів Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin