Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Вінницька громада проводжає останньою земною дорогою воїна «Червоної Калини» Володимира Карпуся

Володимир Карпусь мобілізувався до війська торік у лютому. Воював гранатометником-навідником у 14-й бригаді оперативного призначення «Червона Калина». Його фронтові дороги пролягали через такі гарячі точки, як села Спірне Донецької та Оріхове Луганської області. Від солдата дослужився до звання сержанта. За проявлену відвагу був нагороджений почесною відзнакою – Хрестом бригади. Останній свій бій Володимир прийняв 19 липня на Запоріжжі – поблизу села Роботине. Воїну було лише 37 років…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Відразу після трагічної звістки мені зателефонували побратими Володимира. Дякували, що виховала людину з великої літери. Гарного, сильного та мужнього Захисника. Казали, що його загибель – це величезна втрата для всіх, глибину якої неможна передати словами», – розповідає мати полеглого Героя Наталія Володимирівна.

Народився Володимир Карпусь 3 вересня 1986 року у Вінниці. Після закінчення 9-ї загальноосвітньої середньої школи вступив до професійно-технічного училища №4, де освоїв спеціальність програміста. Більшу частину свого життя присвятив роботі у комунікаційних системах Національного оператора поштового зв’язку «Укрпошта». Виховував двох синів-близняток, яким наразі 12 років.

«Усього себе, увесь свій вільний час Володимир віддавав дітям. Від їхньої появи на світ був для них гарним люблячим татком. Те, що його вже немає з нами, – неймовірний удар. Сини дуже сумують і будуть сумувати… Так само як і всі ми, – каже мати загиблого воїна. – Володимир був добрим, порядним, щирим, завжди готовим підтримати у важку хвилину…Таким навічно й залишиться у нашій пам’яті…»

Церемонія прощання із Володимиром Карпусем розпочнеться сьогодні об 11:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Вінничан просять гідно провести воїна. Живий коридор зустрічатиме траурний кортеж від перехрестя вул. Князів Коріатовичів (СК «Авангард») та вул. Соборної до площі Шевченка.

Чин поховання воїна відбудеться о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin