Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Має 23 онуки та 63 правнуки: у Вінниці привітали зі 100-річчям Ольгу Півторак

Ольга Омелянівна Півторак є справжнім символом довголіття, мудрості та родинної згуртованості. На святкування столітнього ювілею до неї з’їхались майже усі внуки та правнуки.
Також з поважною датою Ольгу Омелянівну привітали перша заступниця директора департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Наталія Паламарчук та депутат міської ради Теймур Абушов.

Важким та тернистим був життєвий шлях ювілярки. Як розповіла сама іменинниця, у вісім років вона з сестрою втратила батьків, згодом пережила важкі роки Голодомору 1932-1933 рр., Другу світову війну, другий голод, післявоєнну відбудову України на Донеччині.

Ольга Омелянівна народилася 1924 року в Тульчинському районі Вінницької області. З 1944 по 1951 рр. працювала штукатуром в будівельній конторі на Донбасі. За роботу в період Другої світової війни їй надано статус «Учасник війни». До Вінниці жінка переїхала вже пенсіонеркою.

Впродовж свого довгого життя вона виховала чотирьох дітей, кожен з яких став гідною людиною. Її велика родина складається з чотирьох дітей, один із синів, на жаль, помер. Також має 23 онуків та 63 правнуків, які усією душею шанують свою бабусю. Вони не тільки дбають про неї, а й черпають натхнення з її життєвого шляху.

Перша заступниця директора департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Наталія Паламарчук зазначила, що це тринадцята сторічна ювілярка нашої громади та п’ята, хто святкує свої 100-річні іменини саме у 2024 році. Ольгу Омелянівну нагородили Почесною грамотою міської ради та виконавчого комітету і грошовою премією. Відповідно до Комплексної програми «Основні напрями соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки» 100-річні вінничани отримують довічну щомісячну матеріальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Ювілей Ольги Омелянівни – це не просто свято однієї родини. Це подія, яка об’єднала багатьох людей, нагадуючи про важливість сімейних цінностей, поваги до старших та підтримки один одного. Життя Ольги Омелянівни є яскравим прикладом того, як любов і турбота про ближніх можуть дарувати радість і натхнення протягом багатьох років», – говорить Наталія Паламарчук.

Своєю чергою Теймур Абушов висловив свою глибоку повагу до жінки, яка пройшла довгий та нелегкий шлях, зберігаючи при цьому оптимізм і життєлюбність.

«Бажаємо Ользі Омелянівні міцного здоров’я, невичерпної енергії та подальших років, сповнених радості та тепла у колі великої люблячої родини!» – підкреслює депутат Вінницької міської ради.

А одна зі старших правнучок, Евеліна Мельник, згадала, як ще маленькою дівчинкою прабабуся навчала її орієнтуватись за механічним годинником з римськими символами. Вони разом сиділи на лавці і прабабуся терпляче пояснювала, як рухаються стрілки, як відрізняти години від хвилин. Це були ті моменти, коли час, здавалось, зупинився, і вся увага була зосереджена лише на них двох і маленькому годиннику.

«Сьогодні у час швидкого розвитку цифровізації майже всі користуються електронними ґаджетами, де цифри арабські та немає циферблатів. Моє покоління саме таке, ми майже не використовуємо наручних годинників. Але завдяки прабабусі Олі я сьогодні користуюсь саме наручним годинником, адже це невмируща класика, і завдяки їй я вмію визначати, котра зараз година», – посміхаючись розповідає дівчинка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin