Вінниця
25.04.2024
13.34° C
Вгору

На Вінниччині поліцейські виявили та вилучили гранату й набої

Два факти незаконного поводження із боєприпасами 16 січня задокументували працівники Могилів-Подільського районного відділу поліції. Дії правопорушників слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Проводяться розслідування.

За словами начальника Могилів-Подільського районного відділу поліції Василя Ободовського, близько 11.30 під час несення служби в м. Могилів-Подільський поліцейські зупинили 31-річного місцевого жителя, який поводив себе підозріло. Під час поверхневої перевірки правоохоронці виявили у нього гранату РГД-5 та запал до неї. Небезпечний боєприпас чоловік носив у кишені куртки.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції та працівники вибухотехнічної служби Головного управління.

на вінниччині поліцейські виявили та вилучили гранату й набої

Ще один факт незаконного поводження із боєприпасами поліцейські задокументували у селі Немія. Близько 22.00 правоохоронці спільно з військовослужбовцями на блокпосту зупинили автомобіль Skoda Octavia під керуванням 33-річного киянина. Під час перевірки та огляду автомобіля поліцейські у салоні виявили та вилучили 442 набої калібру 7,62 мм.

Походження та мету зберігання правопорушниками заборонених предметів з’ясує слідство.

За цими фактами поліцією розслідуються провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до семи років.

Відділ комунікації поліції 

Вінницької області

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin