Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Найспекотніший день у світі зафіксували вчені з початку спостережень: що відомо

21 липня 2024 року була зафіксована найвища середня приземна температура повітря за всю історію спостережень.

Про це повідомляє У Фокусі, посилаючись на дослідження європейських кліматологів.

Кліматологам найімовірніше вдалося зафіксували найтепліший день на планеті Земля за увесь час ведення спостережень за цим кліматичним показником. Згідно з оприлюдненими у вівторок, 23 липня, попередніми підрахунками Служби зміни клімату Copernicus, яка працює під егідою Євросоюзу, 21 липня глобальна середня приземна температура повітря сягнула позначки в 17,09 градуса за Цельсієм.

Якщо ці дані підтвердяться, то це буде новий абсолютний рекорд цього показника. Попередній було зафіксовано в липні минулого року і він лише незначно поступався нинішньому – 17,08 градуса за Цельсієм. А загалом торік кліматологи реєстрували глобальні кліматичні рекорди чотири дні поспіль – із 3 до 6 липня, нагадує інформагенція Reuters.

Починаючи з червня 2023 року кожен місяць ставав найспекотнішим на планеті з моменту початку спостережень, якщо порівнювати з показниками відповідних місяців у попередні роки. Дехто з учених передрікав аномальну спеку цього року, оскільки цьогоріч до змін клімату також додався такий феномен як Ель-Ніньо.

Як уточнює Reuters, науковці ведуть регулярні вимірювання середньої температури поверхні Землі з 1940 року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin