Вінниця
29.03.2024
9.33° C
Вгору

У Вінниці запрацював проєкт “Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді”

Проєкт “Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді” запустився у Вінниці. Він буде розвивати і зміцнювати систему підтримки вразливих сімей. Проєкт #СПІЛЬНО впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) разом із Консорціумом партнерських організацій на чолі з Українською мережею за права дитини. Про це інформує Вінницький міський центр соціальних служб.
“12 жовтня був підписаний Меморандум про співпрацю між Вінницькою міською радою та Міжнародною благодійною організацією “БФ “СОС Дитячі містечка” Україна, яка імплементує проєкт у чотирьох громадах Вінницької області. Не минуло й двох тижнів, і ми вже проводимо перший тренінг для батьків дітей з інвалідністю – “Разом ми – сила! Школа громадського активіста”. Також ми отримали матеріальну допомогу, яка буде передана сім’ям переселенців та сім’ям вінничан, які перебувають в складних життєвих обставинах”, – говорить керівниця Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

За її словами, реагуючи на виклики війни, Проєкт буде направлений на надання психосоціальної підтримки дітям та їх сім’ям через дружні до них простори.

Повномасштабне вторгнення рф в Україну призвело до збільшення кількості родин, які потребують допомоги, а також створило нові виклики для системи соціального захисту населення, говорить асистентка координатора проєкту #Спільно від UNICEF Ukraine та “СОС Дитячі містечка” Ольга Черната.

“Головне завдання проєкту – не просто налагодити дієву систему соціальних послуг, а й передати знання про те, як підтримувати її та адаптувати до нових викликів. Для нас найголовніше, аби ті люди, яких життя змусило виїхати зі своїх домівок, щоб вони почували себе, як вдома. Це довготривалий проєкт. Ми б хотіли їм допомогти як матеріально, так і морально, посилити їх ресурси піклуватись про дітей”, – додає Ольга Черната.

Точка #Спільно розташована у Вінниці за адресою: проспект Космонавтів, 30 (“Прозорий офіс”), каб. 305.

 

Там для вінничан та внутрішньо переміщених осіб безкоштовно надають психологічну та соціальну допомоги.

 

Проєкт #СпільноСоціальніПослугиДляСімейВГромаді впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій: Українська мережа за права дитини, Partnership for Every Child / Кожній дитині, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна Синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників” та Громадська організація “Всеукраїнська організація “Клас”.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin