Вінниця
20.04.2024
12.21° C
Вгору

Голова Вінницької облради пропонує створити регіональну інфекційну лікарню

 Ми ізолюємо всю інфекцію і будемо мати «заморожені» ліжка на випадок епідемій, – заявляє голова обласної Ради Вячеслав Соколовий.

На базі Вінницької обласної психіатричної лікарні №2 та СНІД-Центру планують створити регіональну інфекційну лікарню, де зосередять усі ключові медзаклади інфекційного профілю, в яких обслуговуватимуться жителі як області, так і міста. Це питання наразі знаходиться на вивченні у новообраної обласної Ради.

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий підтримав ідею створення масштабної інфекційної лікарні, яка зосередить сучасні технології, кращих фахівців, а також зможе розмістити кафедру медуніверситету та дитяче інфекційне відділення. Щоправда голова облради наголошує, що такому закладу необхідно надати статус не обласного, а регіонального. Так тут зможуть надавати вузькоспеціалізовані медичні послуги жителям і області, і міста.

“Потужності та місцерозташування дозволяють створити на базі психіатричної лікарні №2 регіональний інфекційний Центр. Так ми зможемо забезпечити потребу і всієї області, і міста Вінниці в наданні медичних послуг такого профілю. Це буде центр, який завтра дозволить лікувати різні інфекційні хвороби, а сьогодні стане базою для розгортання кількох сотень «ковідних» ліжок. Так ми ізолюємо всю інфекцію і будемо мати «заморожені» ліжка на випадок епідемій”, – сказав Вячеслав Соколовий.

Обласна Рада вже займається питанням встановлення потужних кисневих газифікаторів, які зможуть забезпечувати киснем кілька сотень пацієнтів одночасно. Тож у випадку загострення ситуації з коронавірусом, кількість ковідних ліжок тут може бути збільшена до кількох сотень. За словами голови облради, коли завершиться епідемія коронавірусу, «ковідні» ліжка можна буде «законсервувати» на майбутнє. Тільки так область буде готовою боротися з епідеміями, які можуть виникнути у подальшому.


“Багато вже зроблено і ми не повинні собі ставити питання про розгортання якихось тимчасових лікарень на стадіонах, в торгових центрах чи інших громадських місцях. Ми спостерігаємо циклічність інфекційних захворювань, тож маємо працювати в тому числі й на перспективу”, – підкреслив голова облради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin