Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Віталія Місяця

Сьогодні, 22 липня, Вінницька громада прощається із Захисником Віталієм Місяцем.
Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Віталій Місяць із початком повномасштабного російського вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини. Воював у лавах 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила. Виконував бойові завдання на бучанському та запорізькому напрямках, а останнім часом боровся із окупантами на Харківщині. Загинув поблизу селища Питомник 19 липня. Воїну навічно залишилося 37 років…

Народився Віталій Місяць 12 жовтня 1986 року. Після навчання у 20-й середній загальноосвітній школі, яку закінчив із золотою медаллю, здобув освіту у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського на факультеті «Фізика та інформатика». У мирному житті працював у провідній українській IT-компанії.

«Крім того, Віталій був прибічником здорового способу життя. Дуже любив спорт, особливо захоплювався футболом. Свого часу грав за різні команди й надзвичайно результативно. Про що свідчить колекція спортивних трофеїв, – розповідає мати полеглого Героя Світлана Михайлівна. – Футбол був із ним і у короткі хвилини перепочинку між бойовими діями, коли міг разом із побратимами поганяти м’яча. Казав, що це найкращий спосіб відволіктись та тримати належну фізичну форму».

Але найважливіше місце у серці Віталія належало його родині, де підростав синочок, якому наразі 7 рочків, та батькам. Саме їм чоловік віддавав усе своє душевне тепло.

«Кожну розмову та кожне повідомлення із фронту Віталій розпочинав та закінчував словами любові. Заради своєї сім’ї і пішов на війну, хоча до цього не мав жодного стосунку до армії та навіть стріляти не вмів. Казав, що так треба, що це місце для справжніх чоловіків. Він там, де й має бути, – розповідає мати полеглого Захисника. – Доброзичливість та величезна життєлюбність – це ті риси, які найкраще характеризують Віталія. Він ніколи не плакався та не жалівся. І у пам’яті всіх, хто його знали та любили, назавжди залишиться із осяйною посмішкою, з якою дивиться на нас із кожної своєї фотографії…»

Церемонія прощання із Віталієм Місяцем розпочнеться сьогодні о 10:30 за адресою: вул. Бучми, 13. О 12:00 заупокійну панахиду за полеглим відслужать у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin