Свідомо обрав шлях воїна – захисника Батьківщини: 29 серпня Вінниця прощається із 30-літнім розвідником Ярославом Дзьобком

Ярослав Дзьобко долучився до оборони України ще у 2018 як доброволець, а пізніше – уклав контракт зі Збройними Силами, який постійно поновлював. За час участі у бойових діях у зоні ООС виріс до справжнього професіонала військової справи. Повномасштабне російське вторгнення теж заскочило Ярослава на передовій. У званні старшого солдата чоловік протистояв ворогу у складі роти спецрозвідки 131-го окремого розвідувального батальйону імені полковника Євгена Коновальця. Звільняв Херсон, обороняв Миколаївщину, а останнім його рубежем стала Харківщина. На жаль, один з боїв на цьому напрямку завершився трагічно. Життя воїна обірвалося 7 серпня поблизу села Синьківка Куп’янського району. Йому було лише 30 років…

За самовідданість у справі захисту країни Ярослав Дзьобко за життя отримав чимало відзнак, серед яких «Хрест розвідника» 131 ОРБ, медаль за звільнення Херсона, грамоти від командування бригади.

Народився, зростав та навчався Ярослав Дзьобко у селі Гопчиця Погребищенської міської громади Вінницького району. Після закінчення місцевої школи здобув спеціальність кухара-кондитера у ДНЗ «Вище професійне училище №7 м. Вінниці». Деякий час працював за фахом в одному із міських закладів харчування. Проте дуже швидко зрозумів, що його справжнє покликання – захист Батьківщини від загарбників, розповідає дружина Героя Надія.

«Я зустріла Ярослава, коли він уже перебував у війську. Насправді чоловік народжений був для цього. Вольовий, сміливий, мужній… Його ніщо не могло зупинити, він завжди йшов попереду, оберігав тих, хто поруч, вмів і медичну допомогу надати, і підтримати та розрадити, – зазначає жінка. – Найбільшою радістю для Ярослава було народження нашої донечки, але й це не могло змусити його залишити передову. Він лишень картався, що не бачить як дитина зростає, не може її пригорнути та побавити… Але, мабуть, це і додавало йому сил, щоб продовжувати боротися… Заради світлого майбутнього країни, заради посмішок малечі, заради спокою матерів та батьків…»

Церемонія прощання із Ярославом Дзьобком розпочнеться сьогодні о 10:00 на площі Шевченка. Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна, світла пам’ять Герою!