Попри хворе серце, не залишив військові позиції: сьогодні Вінниця проводжає останньою земною дорогою воїна Володимира Басовського

Володимир Басовський добровольцем став на захист територіальної цілісності та незалежності Батьківщини у 2015-му. Півтора року воював з ворогом в АТО/ООС, коли чи не найважчі бої точилися на краматорському напрямку. А на початку повномасштабного вторгнення росії знову повернувся на передову. Спочатку його військовою родиною була 61-ша окрема механізована Степова бригада, пізніше – 53-тя окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха. Зокрема, брав участь в обороні та звільненні Херсона, у боях під Соледаром та Бахмутом. Після бою 22 березня цього року поблизу села Тоненьке Покровського району Донецької області Володимир деякий час вважався зниклим безвісти, але дива не сталося… Те зіткнення із рашистами було для нього останнім. Життя воїна обірвалося у 49 років…

Вдома на нього чекали дружина та донечка, батьки та молодший брат…

Народився Володимир Басовський 12 жовтня 1974 року у Вінниці. Після закінчення 18-ї загальноосвітньої школи здобув освіту у Вінницькому політехнічному технікумі. Далі була строкова армійська служба і професійна діяльність. Значну частину свого життя Володимир присвятив роботі на КП «Автобаза обласної Ради», а кілька років до повномасштабного вторгнення працював майстром-шліфувальником у компанії «Ларіс».

«Проте за своєю вдачею Володимир завжди був Захисником – солдатом своєї країни. Саме тому пішов воювати в АТО й саме тому у перший же день великої війни зібрав необхідні речі та подався до своєї частини, – розповідає дружина полеглого воїна Тетяна. – Довгий час чоловік вважав себе “фартовим”, адже не мав жодного поранення. Проте минулоріч його серце дало збій. Лікарі діагностували передінфарктний стан. Тоді я вмовляла його залишити війну, але він не погодився. Казав, що не може повернутися спиною до тих, хто на нього сподівається – своїх хлопців…»

В пам’яті рідних, близьких та численних друзів Володимир назавжди залишиться людиною високих моральних принципів, яка ніколи не схибила, нікого не зрадила. Таких, як він, – одиниці, а може й більше немає, кажуть близькі: «Володимир вмів жити, любити, дружити… Створювати навколо себе світ добра, затишку та захищеності…»

Церемонія прощання із Володимиром Басовським розпочнеться сьогодні об 11:00 за адресою: вул. Д. Галицького, 50. А о 12:00 поминальну панахиду за воїном відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання Захисника відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!