Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Ще 100 FPV-дронів отримали захисники від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу

Міжнародний легіон при ГУР МО та 66 окрема механізована бригада імені князя Мстислава отримали по 50 FPV-дронів з рук співзасновника Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Сергія Моргунова.
У штабі кажуть, що це вже третя за рахунком передача для цих бійців. Раніше також передавали їм дрони — Mavic 3T та FPV. Запит на «залізних птахів» стабільно залишається у пріоритеті серед військових, тому команда МКГШ продовжує їх ними забезпечувати.
«Зараз передаємо FPV, які сьогодні досить ефективно використовуються на різних напрямках фронту. Вони добре себе зарекомендували», — зазначив Сергій Моргунов.
Хлопці пояснюють, що дрони — це не лише про ефективне знищення живої сили та техніки ворога, а й про збереження життя та здоровʼя власного особового складу. Наявність необхідної техніки на передовій дозволяє військовим уникати зайвих ризиків, не втрачаючи при цьому свій бойовий потенціал.
«Останнім часом, як мінімум півроку, саме дрони воюють, а не ми», — зазначає “Демяк», військовослужбовець із бригади, що отримала допомогу.
У Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабу кажуть, що потреби захисників — це їхні потреби. Тому у планах тільки збільшувати кількість та обʼєми передач для ЗСУ.
Нагадаємо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin