Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

У Вінниці відбудеться концерт й екскурсія підземеллям: подробиці

25 липня у григоріанському календарі відзначають День святого Якова – одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа, який є покровителем шляху Каміно.

З цієї нагоди на відправній точці Подільського шляху святого Якова – у костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської – відбудеться концерт та екскурсія підземеллям, як повідомляє Вінницька міська рада.

Участь у подіях – безкоштовна для всіх охочих, але кількість місць обмежена, тож встигніть зареєструватись або отримати запрошення.

Екскурсія костелом Пресвятої Діви Марії Ангельської з розповіддю про святого Якова

Достеменно відомо, що колись підземні ходи пронизували увесь історичний центр Вінниці та з’єднували три монастирі XVII–XVIII ст.: єзуїтський, домініканський і капуцинський. Склепи, що оповиті легендами та містикою, насправді призначалися для евакуації під час ворожих нападів, ховання мерців, складів і пивоваріння. Сьогодні частина ходів відкриті для відвідувачів, тож всі охочі мають змогу зануритися у цю таємничу атмосферу, дізнатися історію капуцинів, а також поглибити знання про апостола Якова, якому присвячена скульптура перед костелом.

Екскурсія костелом відбудеться 25 липня о 18:30 за адресою: вул. Соборна, 12. Кількість місць обмежена. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/icCpc6wwaigzDnLFA

Концерт «Sonos Amoris»

На концерті класичної та духовної музики в костелі виступатимуть солісти Вінницького академічного міського хору ім. Газінського Йосип Машталяр і Христина Бедзір та солістка оркестру «ВінБенд» Анна Циганкова. Концертмейстри: Наталія Воропаєва і Юрій Лопатюк.

У програмі – класична музика композиторів з тих країн Європи, через які проходять Шлях святого Якова: Франка, Каччіні, Баха, Дворжака, Моцарта, Бізе, Оффенбаха, Білаша, Майбороди та ін. Темою концерту буде «Sonos Amoris» (у перекладі з латинської “звуки кохання”).

Концерт відбудеться 25 липня о 19:30 за адресою: вул. Соборна, 12. Запрошення на концерт можна отримати у канцелярії костелу з 8:00 до 19:30 години (починаючи з 23 липня).

Події організовує департамент маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради спільно з парафією костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської та Центром концертних та фестивальних програм департаменту культури Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin