Вінниця
23.06.2024
18.09° C
Вгору

У Вінниці ремонтують стики стінових панелей багатоповерхівки на 600-річчя, 12

У житловій багатоповерхівці на вулиці 600-річчя, 12 розпочали капітальний ремонт стиків стінових панелей. Роботи виконують на прохання мешканців та на умовах співфінансування. Основні витрати будуть покриті з міського бюджету, повідомляє Вінницька міська рада.

Такі заходи здійснюють у межах підготовки до опалювального сезону для кращого енергозбереження та підвищення стійкості міської інфраструктури.

Виконання ремонту передбачає проведення гідроізоляційних робіт задля запобігання руйнації конструктивних елементів будівлі. Фактично завдяки капремонту підвищується довговічність експлуатації будинку, а втрати тепла та рівень вологості в квартирах мешканців – навпаки зменшуються.

«Міжпанельні шви є тим конструктивним елементом панельних будівель, який найбільше зношується. З часом їхнього оновлення потребують практично всі будинки такого типу. Гідроізоляційні роботи дозволяють уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках», – каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

За його словами, після проведення робіт у багатоповерхівці має стати сухіше та суттєво тепліше, адже внаслідок розгерметизації швів будинок втрачає багато тепла через стіни.

Підрядник, котрий керує роботами дає 10 років гарантії на результат, що дозволить мешканцям на довгий час забути про дискомфорт.

Варто зазначити, що минулого року на замовлення департаменту житлового господарства вдалось відремонтували стики панелей 10 будинків. Цього року в місті уже виконали аналогічні роботи на двох будинках: на вулиці М. Ващука, 3 та М. Ващука, 13. Також завершується ремонт стиків панелей в житловому будинку на вулиці Стельмаха, 49.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin