Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

У вінницькій лікарні імені Пирогова успішно провели надскладну операцію: деталі

У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова повідомили, що їх професійна команда спеціалістів вкотре довела, що здатна впоратися з будь-якими складними клінічними ситуаціями і викликами.

«Пан Василь з Львівської обл., хворіє з 2018 року на злоякісне новоутворення сигмовидної кишки. Після появи метастазів у печінці, гідронефрозу ( пухлина проросла в лівий сечовід) і численних курсів хіміотерапії був верифікований до хірургічного лікування.

Після дообстеження у Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова було виявлено рецидив аденокарциноми сигмовидної кишки, яка проросла в ліву загальну клубову артерію, лівий сечовід, контактно прилягала до аорти і нижньої порожнистої вени, до петлі тонкої кишки, проростала в поперекові мʼязи і нерви, прилягала до поперекових хребців.

Спеціалістами лікарні було прийняте рішення про проведення оперативного втручання в декілька етапів», – йдеться у повідомленні лікарні.

Хірургічною командою ВОКЛ ім. М.І.Пирогова на чолі Васильєвим Олегом Валентиновичем успішно виконано надскладне високотехнологічне втручання – лівобічна геміколектомія комбінована з резекцією та реконструкцією лівої загальної клубової артерії, лівого сечоводу, з виведенням колостоми та нефростоми, резекцією ілеоцекального кута з накладанням ентеро-трансверзоанастомозу.

«Післяопераційний період без особливостей, пацієнт виписаний зі стаціонару додому, запланований наступний етап оперативного лікування.

Якісна хірургічна допомога у ВОКЛ ім. М.І.Пирогова – це шанс на одужання пацієнтів зі складними захворюваннями та онкологічною патологією», – йдеться у повідомленні лікарні.

Відео зі сторінки лікарні М.І. Пирогова

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin