Вінниця
19.03.2024
-0.38° C
Вгору

Вінницька клінічна лікарня №1 та міський кардіоцентр отримають нові УЗД-апарати

До Вінниці прибуло 2 сучасних УЗД-апарати марки LOGIQ P7 R3, які передала громада німецького району Бургенланд.

«Нові УЗД-апарати отримали від нашого німецького партнера – району Бургенланд. Це розширить діагностичні можливості наших лікарень», – зазначив Сергій Моргунов.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що УЗД-апарати цієї моделі є універсальними, що дозволяє проводити широкий спектр ультразвукових досліджень.

«Попередньо ми уже вирішили встановити це обладнання у Міській клінічні лікарні №1 та у Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Завдяки цьому ми зможемо суттєво покращити діагностичні можливості цих закладів. Окрім того, ці апарати є універсальними, що дозволяє проводити сонографію за всіма можливими напрямами».

Міський голова Сергій Моргунов подякував німецьким партнерам за постійну підтримку як України, так і Вінницької територіальної громади.

«Вдячні за такий потрібний медичний вантаж громаді району Бургенланд та керівнику офісу Економічного розвитку пану Томасу Бьому. У рамках німецько-української співпраці муніципалітетів ми відкриваємо нові можливості партнерства. Зокрема, й інструменти фінансової підтримки SKEW «Фонд малих проєктів з місцевої політики розвитку». Нам важливо відчувати, що європейські громади готові допомагати нам долати виклики», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin