Вінниця
19.03.2024
0.5° C
Вгору

“Робота в посиленому режимі”: на що звертатимуть увагу інспектори Муніципальної варти в 2023 році?

Протягом 2022 року інспектори Муніципальної варти в посиленому режимі контролювали стан благоустрою Вінницької МТГ, а також стежили за дотриманням громадського порядку, охороною водних об’єктів тощо. За весь час вони здійснили 11 706 перевірок та склали 363 протоколи про адмінправопорушення.

Цього року Муніципальна варта продовжує контролювати належне утримання прилеглих територій комерційних приміщень.

“Враховуючи погодні умови, тримаємо на контролі дотримання норм, що передбачені в Правилах благоустрою міста. Нагадаю, що прибирання території від криги та снігу поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій мають забезпечити їхні керівники та власники, або ж орендодавці”, – каже Віталій Чигур, начальник КП “Муніципальна варта”.

Вже навесні розпочнеться активна робота з протидії спалюванню листя. Спеціальні мобільні групи, до складу яких входять представники Муніципальної варти, поліції та Асоціації органів самоорганізації населення, інспектуватимуть ситуацію не лише у Вінниці, а й на приєднаних територіях.

“Ми проводимо роз’яснювальну та інформаційну роботу з вінничанами, які спалюють листя та інші рослинні відходи щороку – навесні та восени. Це якраз той період, коли люди приводять до ладу свої ділянки біля домогосподарств. Цьогоріч випадків спалювання сухої рослинності зафіксовано менше в порівнянні з попереднім роком. Тобто маємо позитивні результати. Ми дбаємо про безпеку вінничан і звертаємо увагу на реальну шкоду внаслідок таких дій”, – розповідає начальник Віталій Чигур.

Нагадаємо, тим, хто продовжує спалювати опале листя, гілля та бадилля загрожує адміністративна відповідальність — інспектори складають протоколи за ст. 152 КУПаП і за порушення вимог Правил благоустрою. Сума штрафів від 340 до 1360 грн.

Довідка:

Моніторити ситуацію та слідкувати за безпекою у місті інспекторам Муніципальної варти допомагають і вінничани. За 2022 рік на «Цілодобову варту» від містян надійшло 707 звернень, через програму DocsVision – 777 звернень, у Viber – 844 звернення та у Facebook – 192 звернення. Загалом впродовж минулого року інспектори Муніципальної варти опрацювали 2520 звернень.

Здебільшого люди скаржилися на забруднення дворів чи прибережних зон побутовим або будівельним сміттям, самовільне встановлення обмежувачів руху, спалювання листя чи сміття на вулиці та забруднення водних об’єктів.

У разі виявлення порушень, вінничани можуть звертатися до Муніципальної варти за номером (050) 747 65 63 чи до Цілодобової варти за номером 15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin