Вінниця
20.04.2024
12.42° C
Вгору

Вінницькі учні долучились до Всеукраїнської акції з виготовлення різдвяних віночків для українських Героїв

Третій рік поспіль Вінниця доєдналась до Всеукраїнської тихої акції «Різдво для Героя». Головна ідея якої – виготовлення та покладання різдвяних віночків до місць пам’яті загиблих захисників та захисниць України з метою вшанування їх пам’яті напередодні різдвяних свят.

Вчора, 22 грудня, у молодіжному центрі «Квадрат» у форматі майстер-класу із плетіння віночків для вінницьких учнів захід провела Зоя Кузьменко – мама загиблого Героя Небесної Сотні, вінничанина Максима Шимка. Також на майстер-класі була присутня Тетяна Майбород – мати Героя України – військового льотчика Дмитра Майбороди, яка доєдналась до плетіння та вкотре нагадала учням ціну нашої незалежності.

«Напередодні народження Ісуса Христа, коли люди по хатах готуються святкувати Різдво, родини, що втратили своїх рідних, також готуються до свят, і в цей період біль втрати відчувається найважче. Саме тому родини Героїв Небесної Сотні започаткували акцію “Різдво для Героя”, і вже вшосте вона проходить на всій території України. Вінниччина доєднується до цієї акції втретє», – зазначає Зоя Кузьменко.

До слова, цьогоріч до ініціативи долучаються і загальноосвітні заклади Вінницької громади. Школярі вкотре пригадають героїчні подвиги українських захисників та захисниць, сплетуть віночки у патріотичній тематиці аби вшанувати світлу пам’ять про Героїв. Покладання вінків до пам’ятних знаків, меморіальних та інтерактивних дошок пам’яті Героїв, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, проведуть напередодні різдвяних свят.

«Героїзм тих, хто захищав та захищає нашу Україну – це той подвиг, який не підлягає забуттю. Тому ми повинні пам’ятати про ціну нашої незалежності та віддавати шану нашим Героям, а особливо в пору різдвяних свят. Саме тому ми долучаємо до такої світлої акції наше підростаюче покоління», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin