Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

У Вінниці заборонять пускати феєрверки та вмикати гучно музику після 22 години

Виконком Вінницької міської ради підготував до сесії проект рішення, яким передбачено внести зміни до «Правил додержання тиші на території міста Вінниці», які були затверджені в 2008 році.

Відтак, на території всієї Вінницької міської громади заборонять продаж піротехнічних виробів суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, а також громадянами: на ринках, з рук, в об’єктах дрібно роздрібної торговельної мережі тощо. Піротехніку можна буде продавати лише у спеціалізованих об’єктах торгівлі та спеціалізованих відділах (секціях) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнані згідно з вимогами охорони праці та здоров’я, пожежної безпеки, санітарних та інших норм і правил. Заборонять продаж піротехніки без сертифікатів відповідності державної системи сертифікації або свідоцтв про визнання та інструкцій з їх застосування (експлуатації).

Відповідно до оновлених правил додержання тиші, на території Вінницької міської територіальної громади, заборонено:

У нічний час (з 22 до 8 години) гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, інше використання піротехнічних виробів з перевищенням рівня шуму встановленого санітарними нормами.

Звучання музики, що відтворюється через радіоапаратуру. Впродовж доби на балконах, лоджіях, відкритих вікнах будинків, будівель і споруд, а також на будівельних майданчиках.

Проведення на захищених об’єктах ремонтних та будівельних робіт, що супроводжуються шумом, рівень перевищення якого встановлено санітарними нормами, ( у робочі дні з 21.00 до 8.00, святкові та неробочі дні – цілодобово), без попередження мешканців прилеглих житлових приміщень, будинків про початок робіт і час їх завершення. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.

Стоянка транспортних засобів на прибудинкових територіях поза спеціально відведеними місцями, за винятком спеціально обладнаних аварійних автомашин та спецтранспорту підприємств, що обслуговують жилі будинки та їх інженерне обладнання.

Подача автомобільних сигналів, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді, стоянка автотранспорту з включеним двигуном, звуковідтворювальною апаратурою впродовж доби на прибудинкових територіях та внутрішньо квартальних проїзних дорогах.

Закладам ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе), торгівлі та закладам, що надають послуги в сфері комп’ютерного та грального бізнесу, закладам культури, які розташовані в житлових будинках та на їх прибудинкових територіях самостійно змінювати режим роботи, який був встановлений при видачі дозволу органами місцевого самоврядування.

Застосування споживачем побутових піротехнічних виробів впродовж доби у місцях масового знаходження громадян та при проведенні масових заходів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами побутових піротехнічних виробів, що рухаються.

Використання піротехнічних виробів на прилеглих територіях закладів ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе) розташованих в житлових будинках;

Реалізацію побутових піротехнічних виробів особам віком до 18 років.

Продаж піротехнічних виробів побутового призначення суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, а також громадянами:

  • на ринках, з рук, в об’єктах дрібно роздрібної торговельної мережі тощо, крім спеціалізованих об’єктів торгівлі та спеціалізованих відділів (секцій) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнані згідно з вимогами охорони праці та здоров’я, пожежної безпеки, санітарних та інших норм і правил;
  • без сертифікатів відповідності державної системи сертифікації або свідоцтв про визнання та інструкцій з їх застосування (експлуатації).

Використання піротехнічних виробів, які створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, закладів освіти, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків; кидати приведені в дію піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів домів та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin