Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

В Україні запустили сайт з колаборантами рф: в переліку четверо мешканців Вінниччини

В Україні запустили державний проєкт «Хочу к своим» для обміну колаборантів на полонених українців. У переліку четверо мешканців Вінницької області, які отримали терміни за співпрацю з окупантами. 

Про це повідомляють Головному управлінні розвідки України. 

“Головною метою проєкту є оприлюднення інформації про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України. Зазначена інформація буде публікуватися на сайті проєкту, де завдяки опції «згода на обмін», засуджені колаборанти зможуть дати згоду бути обміняними на українців, які перебувають у російській неволі”, – йдеться у повідомленні.

У переліку засуджених колаборантів четверо засуджених мешканців Вінницької області:

  • Чемерецький Віталій Вікторович отримав 3 роки та 183 днів за публічні заклики до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території або державного кордону України.
  • Калачик Володимир Валентинович засуджений до 15 років в’язниці. У період часу з 25.05.2023 року по 10.06.2023 року за допомогою застосунку «Телеграм» у особистому мобільному телефоні надавав представнику Російської Федерації шляхом особистої переписки інформацію про об’єкти важливої та критичної інфраструктури міста Вінниця.
  • Міхайліченко Микола Стефанович отримав 15 років в’язниці. Надавав інформацію про місця розташування органів місцевого самоврядування міста Жмеринка Вінницької області, правоохоронних органів, закладів охорони здоров’я, місця дислокацій підрозділів ЗСУ, вишок мобільного зв’язку, а також електропідстанцій із наданням географічних координат веб-ресурсом «Карти Google».
  • Кузнєцов Володимир Вікторович засуджений на 5 років. Встановив контакт та почав конфіденційне спілкування із працівниками іноземної спеціальної служби Федеральної Служби безпеки Російської Федерації, збирав та передавав протягом 2014-2019 років, інформацію щодо розвитку суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації, як в Полтавському регіоні, так і в Україні, у цілому. 

На порталі також знаходиться інформація про те, як припинити вимушену співпрацю з ворогом або, як повідомити правоохоронців про ворожих агентів в своєму оточенні, щоб запобігти їхнім подальшим злочинам.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin