Вінниця
30.06.2024
25.9° C
Вгору

«Немає слів, щоб її описати. Просто приходьте і відчуйте!» У неділю Юлія Свєтлова запрошує на прем’єру «Червона нитка»

Прем’єра до мурах, яка нікого не залишить байдужим!

У неділю, 9 червня, о 18.00 у Вінницькому театрі ім. Садовського приходьте побачити нову глибоку і сильну виставу-містерію «Червона нитка», яку створила режисерка, засновниця театру «КолоСвітла» Юлія Свєтлова.

Сповнена пластики, відвертих монологів і прекрасної авторської музики композитора Олександра Суханова, постановка сплітається одночасно з двох паралельних історій.

Це буде розповідь про жінку, метафоричний образ, що уособлює усіх жінок усіх часів, які потерпали від насильства, але знаходили в собі силу не тільки пережити травму, а й стати вільними і щасливими.

Також це історія про нашу Україну, про її силу та волю, про те як прямо зараз вона говорить насильникам жорстке «ні» і виборює своє право на свободу.

— Ця вистава… ні, в мене немає слів, щоб її описати слова. Якщо дуже коротко, то це дотик до душі. Тож кличте своїх і приходьте відчути! — запрошує усіх Юлія Свєтлова.

Тема вистави  травма насильства, і її головна ідея та мета  зцілення цієї травми, виникли ще задовго до війни і пандемії.

— Я сама пережила травматичний досвід, я знаю багатьох жінок, дітей, чоловіків, що теж зіткнулися з цим жахом. Що вже говорити про статистику не тільки в Україні, а в усьому світі. А зараз ми всі два роки буквально живемо в цій колективній травмі. Тому для мене це вкрай важлива постановка. Я вірю, що ця вистава зможе допомогти багатьом людям впоратись, асимілювати травматичний досвід. В тому числі і для того, щоб не передавати цей біль далі, майбутнім поколінням, — зазначає режисерка.

Оголюючи біль травми, вистава «Червона нитка» дає підказки, як знайти в собі силу жити після жаху пережитого насильства. Як не втратити віру та волю. Як зберегти світло своєї душі.

— Для мене це справді дуже довгоочікувана прем’єра. Ще ніколи не виношувала виставу так довго і складно. Можливо, тому, що з самого початку, із зародження ідеї, яка пророщувалась все моє життя і стрімко зросла в перші місяці війни, я хотіла, щоб вона була дуже глибока і трансформаційна. Щоб люди виходили після перегляду з полегшенням на серці, з відчуттям міцної опори в собі і з вірою, потужною вірою. «Червона нитка» — вистава про те, що насильство народжується з малого, і нерідко починається у звичайному повсякденному спілкуванні. Про те, як важливо не пропустити саме цей момент вибору: я залишаюсь людиною чи стаю звіром, нелюдом?.. Я вірю, що людство здатне вийти із цього моторошного колеса сансари, кола насильства і війн. Саме тому я роблю те, що роблю. І запрошую всіх прийти на виставу, щоб відчути. Іноді буде жорстко. Іноді — моторошно. Але дуже щиро і зцілююче, — обіцяє Юлія Свєтлова. — Ми, українці, всі зараз зв’язані однією великою і жорстокою травмою війни. Ми всі зараз, кожен на своєму місці, намагаємось зробити все для скорішої Перемоги. І ми можемо і маємо підтримувати один одного. «Червона нитка» з’єднає нас всіх у велике спільне коло підтримки. Просто приходьте її побачити і відчути.

Початок прем’єри у неділю, 9 червня, о 18.00 у театрі ім. Садовського.

Квитки на виставу «Червона нитка» купуйте за цим посиланням https://vinnytsia.karabas.com/ua/vistava-cervona-nitka/order

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin