Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Заходи до Дня медичного працівника відбулись у Вінниці: деталі

25 липня у Вінниці відбулись заходи до Дня медичного працівника, який віднедавна в Україні відзначається 27 липня. Під час зустрічей вшанували пам’ять загиблих медиків та відзначили вагомий внесок людей у білих халатах, чимало з яких нині вдягнули камуфляж, у справу порятунку та збереження життів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Вранці вінничани, лікарі, родини Героїв-медиків прийшли до Пам’ятного знаку загиблим медичним працівникам, розташованого на території медичного коледжу ім. Д. К. Заболотного. На мітингу-реквіємі згадали усіх полеглих та поклали квіти.

З хвилини мовчання розпочався й захід, на якому відзначили багатьох медичних працівників міста за відданість справі та професійність.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, зокрема, підкреслив, що медична галузь територіальної громади не стоїть на місці. Лікарні поповнюються сучасним медичним обладнанням, модернізується первинна ланка і на приєднаних територіях. Але найкращим показником оцінки діяльності закладів охорони здоров’я є вдячність пацієнтів.

«Ви хочете розвиватися, ви не стоїте на місці й це помічають люди. Завдання міської й будь-якої іншої гілки влади – це сприяти і допомагати, реагуючи на ті виклики, які постають із одного боку, та на ті потреби, які виникають. За останні роки ми зробили немало, але найголовніше, що не зупиняємось, – підкреслив Сергій Моргунов. – Я хочу вам подякувати не лише за професіоналізм, а й за вашу мужність. Багато з вас з початком війни вдягнули форму і пішли воювати. Боротися не лише за здоров’я, а й зі зброєю в руках. А якщо говорити про рівень вашого професіоналізму, то, до прикладу, коли я приїжджаю до Мюнстера чи Карлсруе, то тамтешні медики кажуть одну просту річ: “Ми хочемо у вас вчитися, як ви реагуєте на всі виклики, пов’язаними передусім з бойовими травмами”. І тому вони нам допомагають, і роблять це від щирого серця. Хочу побажати, щоб війна закінчилась якнайшвидше і щоб ми змогли разом уже в цивільному, мирному житті удосконалювати нашу галузь у різних напрямах і аспектах».

А голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий своєю чергою додав, що медична спільнота Вінниці робить дуже велику справу не тільки для містян, а й для всієї області.

«Без перебільшення медична команда в місті дуже потужна. Це загальний результат спільної роботи як вашої, так і великої підтримки міської влади, міського голови. Наша позиція – і це ми визначили разом із Володимиром Гройсманом у роботі Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, – що медицина є ключовим напрямом життєзабезпечення. Це має бути і стійкість, і турбота, що дає людям впевненість у завтрашньому дні», – зауважив він.

Серед тих, хто приймав сьогодні вітання із професійним днем, була і Лариса Онуфрієва, медична директорка МКП «Медичний стоматологічний центр». Жінка розповіла, що одним із важливих напрямів їхньої діяльності є допомога нашим військовим.

«Ми почали це робити з 2014 року. Приймали хлопців, які воювали в АТО, протезували та лікували. А з початком повномасштабного вторгнення вони знову пішли на війну. Ці бійці для нас рідні, з ними підтримуємо зв’язок, відправляємо посилки з різним обладнанням. Також на передову регулярно вирушає наш мобільний стоматкабінет. За пів року у ньому надали майже 10,5 тисяч послуг, пролікували 434 воїнів. І це не межа. Попри ризики, лікарі продовжуватимуть підтримувати здоров’я наших Захисників».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin