Вінниця
16.05.2024
8.54° C
Вгору

Білий дім відреагував на заяву спікера Джонсона щодо інновацій в пакеті допомоги Україні

В адміністрації президента США Джо Байдена висловили сподівання, що спікер Палати представників Майк Джонсон принесе на голосування законопроєкт про національну безпеку, який вже отримав підтримку Сенату.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр зазначила на брифінгу, що голосування щодо пакета допомоги Україні відбудеться після канікул, і що до законопроєкту будуть внесені нововведення, включаючи часткове надання коштів у вигляді позики. Проте на запитання журналіста, чи підпише президент Байден такий законопроєкт, якщо це буде єдиний варіант, на який згоден Джонсон, Жан-П’єр відповіла, що не може говорити про гіпотетичні сценарії.

Вона також зауважила, що якщо спікер представить доповнення до законопроєкту, яке охоплює Україну та інші питання, то воно, ймовірно, отримає більшість двопартійної підтримки в Палаті представників.

– Ми бачили 70 проти 29 у Сенаті – тобто переважна двопартійна підтримка. Ми вважаємо, що він (законопроєкт) отримає переважну двопартійну підтримку, якщо Майк Джонсон винесе його на голосування. Це все, що йому потрібно зробити, – наголосила речниця Білого дому.

Джерело: “ФАКТИ

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin