Вінниця
29.04.2024
11.73° C
Вгору

Здобувають медалі на чемпіонатах світу: вінничани роблять свій внесок у наближення української Перемоги

Данилу Даніленку – 22. Він майстер спорту міжнародного класу. Свою спортивну кар’єру почав будувати ще в дитинстві, коли вперше потрапив до гуртка з кульової стрільби у тир ліцею № 22. Його тренерка Валентина Гончарова – чемпіони світу зі стрільби кульової.

«Я спробував, і мені припало до душі. Спочатку я намагався поєднати кілька різних гуртків. Але мій тодішній тренер сказав: “На два стільці одночасно не сядеш. Потрібно вибирати”. Тоді й визначився – цей вид спорту подобається найбільше», – розповідає Данило.

Про це пише Вінницька міська рада.

Відтоді Данило постійно зростає професійно та досягає вагомих результатів на змаганнях різних рівнів. За 12 років він неодноразово показував влучну стрільбу, як кажуть, в яблучко, здобувши для України першість в Угорщині, Хорватії, Словенії, Чехії, Франції та Кореї.

На чемпіонаті світу з кульової стрільби в Баку у 2023-му році Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова вибороли золоті медалі у стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені.

«Стрільба – це психологічний вид спорту. Це боротьба не з суперником, а з самим собою. Ми можемо показувати дуже гарні результати на тренуваннях, в звичайній обстановці. А на змаганнях додається стрес, який все псує», – каже Данило.

Сьогодні спортсмен і його тренерка готуються до боротьби за Гран-прі Чехії.

«На шляху до майбутніх перемог прикладаємо максимально зусиль, не випускаючи рушниці з рук», – жартують стрільці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin