Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Вінницькі спортсмени вибороли 22 медалі на чемпіонаті Європи з веслування

Днями вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 повернулись з 15-го чемпіонату Європи з веслування на човнах «Драконах» серед юнаків, юніорів і дорослих. Наші веслувальники входили до складу Національної збірної України та вибороли 22 медалі, з яких: 10 золотих, 11 срібних та 1 бронзова. Змагання відбувались у м. Рачице, Чехія, як повідомляє ВМР.

У чемпіонаті Європи брали участь понад півтори тисячі спортсменів із 16 країн.

За словами тренерки МДЮСШ № 2 Зоряни Михальської впродовж року вихованці спортшколи № 2 брали участь у трьох етапах відборів й за сумою усіх результатів 7 спортсменів потрапили на чемпіонат Європи.

«Усі ці спортсмени гідно вибороли місця в основних складах збірних човнів. Зазначу, що Україна завоювала “Кубок Європейських націй” – трофей, який отримує найкраща команда за підсумками виступів на чемпіонаті Європи, який проходить раз у два роки. Востаннє українські веслувальники здобували цей кубок у 2016-му році», – говорить тренерка.

Також Зоряна Михальська зазначила, що її вихованці мали змогу вдало виступити на європейській першості завдяки підтримці комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

«Висловлюємо подяку спорткомітету міста та його голові Сергію Краєвському, а також директорці спортшколи № 2 Світлані Куліш, які знайшли можливість відправити нас на міжнародні змагання. В результаті ми змогли достойно показати себе на міжнародній арені. Дякую всій адміністрації, яка завжди допомагає та в доречний момент підтримує», – каже тренерка МДЮСШ № 2 Зоряна Михальська.

На рахунку однієї з переможниць Софії Гордієнко – дві золоті та срібна нагороди. Найважче, за її словами, – це шлях, який проходить кожен спортсмен, щоб зійти на п’єдестал.

«Найважче – це шлях до перемоги, але він цього вартий, адже перші старти, перші перемоги – це особливі відчуття і їх не передати словами, їх потрібно відчути», – підкреслює веслувальниця.

Вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 у підсумку змагань здобули наступні медалі: Ірина Романюк – 2 золоті, 6 срібних; Марія Бойко та Дарина Ремінська по одній золотій та срібній нагороді. Серед чоловіків: Сергій Нікітюк виборов 2 золотих нагороди; Максим Ткачук 2 золоті й 1 бронзову, а на рахунку Павла Кивирига – 2 срібних медалі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin