Вінниця
20.05.2024
14.27° C
Вгору

Вінничанка збирала та “зливала” інформацію про ЗСУ та місця лікування поранених захисників росіянам, а також розповсюджувала проросійський контент

Підприємницю з Гайсина обвинувачують у державній зраді та поширені ворожої пропаганди. Нині жінку судять. Вона хотіла вийти з під варти за заставу, подавала апеляцію. 

Про це повідомляє “20 хвилин“.

Жінка збирала інформацію про позиції, чисельність, озброєння, маршрути пересування сил і засобів Збройних Сил України, інших військових формувань України на Вінниччині та через телеграм-месенджер передавала її представнику держави-агресора.

— Зокрема, повідомила про дислокацію семи військових гелікоптерів і засобів протиповітряної оборони ЗСУ, переміщення озброєння, про місця навчання пілотів та реабілітації поранених українських військовослужбовців, — зазначали у судовій залі. — Також у забороненій в Україні російській соцмережі жінка вподобала й розповсюдила низку публікацій антиукраїнського змісту (наприклад, «Бомбить!!! Чтобы их кишки до Львова разметало. Я уверен, что России нужно истратить пару десятков ракет «не реактивных снарядов, именно ракет), чтоб унять детоубийц»; Киев-русский город, в котором просто нужно потравить тараканов и вернуть домой, чтобы русские люди снова могли свободно думать и говорить по-русски»).

Згідно з висновком експерта, вони містять публічні заклики до агресивної війни, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни державного кордону України.

Вінницький міський суд взяв жінку під варту. Сьогодні, 19 березня, в апеляційному суді розглядали клопотання захисту підсудної.

У своєму зверненні до колегії суддів адвокати просили скасувати ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду та ухвалити нову — застосувати запобіжний захід з одночасним визначенням розміру застави.

Обґрунтовували це тим, що підстав переховуватися від суду й слідства у підсудної немає: вона — заміжня, має дочку, онуків, доглядає хворого батька, якому — майже вісімдесят років.

Відповідними документами адвокати засвідчили і майновий стан гайсинчанки. Підтвердили, що вона займається підприємницькою діяльністю, надаючи в оренду нерухоме майно, та сплачує податки.

Прокурорка з цим не погоджувалася. Вона наголосила: підозрюваній інкримінують п’ять статей Кримінального кодексу України, представнику рф жінка передавала відомості про переміщення військової техніки у Гайсині, де живе вона сама та її родичі. Додала — підозрювана має міцні соціальні зв’язки з проросійськими громадянами, які виїхали з Гайсина.

Результат: Вінницький апеляційний суд залишив під вартою гайсинчанку та не задовольнив апеляційну скаргу захисника ймовірної порушниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin