Вінниця
15.05.2024
7.69° C
Вгору

В Україні почала працювати гаряча лінія для ветеранів: куди звертатись?

В Україні запущено гарячу лінію для ветеранів. Повідомляється, що поки що вона працює в тестовому режимі.

Буквально з першими розривами російських снарядів на нашій землі фахівці відразу порушили питання необхідності психологічної підтримки тих, хто повернеться додому з війни. Актуальність цієї проблеми відома з багатьох війн, а знаменитий вислів “в’єтнамські флешбеки” народився не на порожньому місці.

Ще минулого року міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна говорила про плани щодо створення єдиної ветеранської гарячої лінії.

“Ми з початку широкомасштабного вторгнення створили гарячу лінію кризово-психологічної підтримки. Там уже понад 20 тис. дзвінків. Спільно з міжнародними партнерами це було реалізовано. І наступного року ми хочемо створити загальнодержавну єдину національну ветеранську гарячу лінію з усім переліком питань, які виникають”, – казала у листопаді минулого року Юлія Лапутіна.

Сьогодні міністерство у справах ветеранів повідомило, що спільно з організацією Червоного хреста запущено гарячу лінію для ветеранів. Працювати вона поки що буде у тестовому режимі, але дзвінки вже приймаються з 8.00 до 20.00.

В Україні почала працювати гаряча лінія для ветеранів

За заявою міністерства вона потрібна:
  • Для забезпечення ветеранів та членів їх сімей кваліфікованою допомогою та підтримкою;
  • Щоб прискорити отримання ветераном необхідної йому інформації;
  • Дати пораду ветерану, або разом із ним знайти розв’язання його проблеми.

Кваліфіковані фахівці нададуть консультацію з нагальних питань ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей, а також родинам полеглих воїнів за телефоном 0 800 505 217.

Працює Єдина ветеранська лінія щодня з 08:00 до 20:00 у тестовому режимі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin