Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

«Укрзалізниця» вперше показала поїзд для евакуації поранених військових

«Укрзалізниця» вперше показала медичний евакуаційний поїзд. Медичне обладнання на його борту навіть дозволяє проводити операції. До кінця 2024 року залізничники переобладнають для потреб медичної евакуації ще 8 вагонів.
Про це йдеться на сайтах «Укрзалізниці» та Міноборони.

За словами голови правління «Укрзалізниці» Євгена Лященка, на початку березня 2022 року компанія запустила перший медичний вагон.

«Тоді не існувало жодних креслень і технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон», — розповів він.

Відтоді оснащення медичних вагонів ставало дедалі комплекснішим — з’явилися вагони-реанімації з кисневими станціями, апаратами штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомоніторами, аспіраторами та іншою технікою, зазначають у компанії.

У вагонах працюють анестезіологи, медсестри, медбрати, санітари та евакуаційні бригади залізничників. У найбільш критичних випадках персонал навіть може здійснити оперативне втручання.

Наразі загальна кількість вагонів для медичної евакуації становить 62 одиниці. До кінця року залізничники планують переобладнати ще 8 вагонів для порятунку життів українських військових.\

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin