Вінниця
17.05.2024
7.18° C
Вгору

Galaxy S24 Ultra і S23 Ultra: порівняння двох останніх поколінь флагманів Samsung

На початку кожного року південнокорейський бренд випускає нові покоління смартфонів лінійки S, включно із флагманськими конфігураціями Ultra. Вони за правом вважаються найбільш потужними та просунутими телефонами на базі ОС Android.

У цій статті ми порівняємо флагмани двох останніх, станом на сьогодні, поколінь і спробуємо визначитися із тим, чи варто власникам просунутої версії S23 Ultra витрачати чималі кошти на придбання S24 Ultra. До речі, замовити новий флагман від Samsung можна на сторінці https://www.ctrs.com.ua/ru/smartfony/brand-samsung/seriya_galaxy-s24-ultra/.

Конструкція корпусу

Корпус цих двох смартфонів виконаний із міцного титану, що забезпечує стійкість до ударів та падінь. Утім, відзначимо, що рамка в нового покоління стала тоншою. Зовнішнє покриття Corning Gorilla Armor захищає передню панель від пошкоджень і забруднень. Стандарт вологозахисту дає змогу занурюватися з гаджетами S Ультра у воду на 30 хвилин.

Особливості дисплея

Обидві моделі отримали 6,8-дюймові екрани Dynamic AMOLED 2X із підтриманням частоти оновлення 120 Гц і технології HDR10+. Головними перевагами дисплея Galaxy S24 Ultra є збільшена роздільна здатність (3120х1440 проти 3088х1440 пікселів) та пікова яскравість (2600 проти 1750 ніт).

Останнє покращення дає змогу позбутися відблисків, що спричиняють дискомфорт під час використання девайсу на вулиці в сонячні дні.

Апаратні компоненти

Можливостей «заліза» обох флагманів вистачає для стандартної багатозадачності й мобільного геймінгу. Проте, слід зазначити, що S24 Ultra оснащений процесором нового покоління — Snapdragon 8 Gen 3, який забезпечує приріст продуктивності 20-30%. Фірмова система на базі штучного інтелекту Galaxy AI дає змогу цьому потужному смартфону підтримувати технологію трасування променів у іграх.

Показники автономності

S24 Ultra і S23 Ultra мають батареї з однаковою ємністю — 5000 мА·г, однак девайс зразка 2024-го року працює на одному заряді на 4 години довше (загалом 30 годин у нормальному режимі).

Обидва пристрої підтримують 15-ватну бездротову і 45-ватну швидку зарядку. З огляду на згаданий приріст обчислювальної потужності, такі показники автономності є дійсно відмінними.

Функція Circle to Search

Завдяки можливостям штучного інтелекту, модель Ультра останнього покоління оснащена унікальною функцією — Circle to Search. Обвівши об’єкт пальцем або стилусом можна миттєво отримати про нього детальну інформацію. Навіть інженери Apple не запропонували користувачам нічого подібного.

У якості резюме

Так, Galaxy S23 Ultra залишатиметься флагманським гаджетом ще протягом декількох років. Втім, з огляду на те, що варіація Ultra серії S24 коштує всього лише на пару тисяч гривень дорожче, то придбати просунутий смартфон із новим процесором та можливостями штучного інтелекту є цілком виправданим рішенням. Також не слід забувати, що вартість минулорічного флагмана згодом може стати відчутно нижчою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin