Вінниця
08.09.2024
13.44° C
Вгору

Чи допомагає відмова від вечері схуднути: висновки вчених

Багато людей помилково вважають, що відмова від вечері – це швидкий шлях до схуднення. Однак насправді це може мати протилежний ефект і призвести до набору ваги.

Про це інформує Storinka, посилаючись на видання Sohu (Китай).

“Відмова від вечері, як і дієти з дуже низьким вмістом жирів, вуглеводів, інших поживних речовин, не є ефективними для схуднення”, – заявили науковці.

Медики констатують, що людський організм схильний адаптуватись до недобору калорій, уповільнюючи обмінні процеси. Це не дозволяє інтенсивно переробляти жир – таким чином, значна вага може зберегтися або збільшитись ще більше.

“Люди, які відмовляються від вечері, згодом непомітно набирають зайві кілограми”, – попередили експерти.

Вони пояснили, чому небезпечним наслідком такого методу стає набір ваги. За словами вчених, відмова від вечері може створювати ілюзію схуднення, сприяючи активному виведенню рідини з організму. Однак згодом водний баланс відновиться, що поверне колишню масу тіла. У свою чергу, через уповільнення метаболізму, викликаного урізанням раціону, збільшаться обсяги жирових відкладень. У сукупності це дасть ефект збільшення загальної ваги, порівняно з тим, що було.

Фахівці наголошують: для ефективного схуднення потрібно не відмовлятися від вечері, а дотримуватись збалансованого раціону зі здоровою кількістю калорій, поєднуючи його з необхідними фізичними навантаженнями.

“Дуже небезпечним наслідком відмови від вечері може стати те, що ви втратите не лише воду, а й м’язову масу. Це може призвести до такого уповільнення обміну речовин, коли здаватиметься, що вага зростає навіть від випитої води”, – констатували лікарі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin