Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

На Вінниччині скоротився обсяг урожаю яблук: причина

На господарстві «Перлина Поділля», що на Вінниччині, очікують на якісну продукцію, незважаючи на скорочення обсягу урожаю.

Про це в інтервʼю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Олена Пастух, співвласниця господарства, пише Agro Times.

Господарству цьогоріч вдалося ефективно боротися із захворюваннями, нівелювати наслідки приморозків та поліпшити запилення за допомогою ефективних схем та препаратів.

«Сад зацвів приблизно на два тижні раніше звичайного – у середині квітня, – згадала пані Пастух. – Запилення не дуже вдалося – бджола не літала, адже невдовзі знову потягнув холод нижче 15-ти тепла».

Агрономи і власники «Перлини Поділля» намагалися «витягнути» урожай всіма силами: амінокислоти, антистресанти десь спрацювали краще, десь гірше, адже рельєф місцевості тут неоднорідний.

«Господарства області, навіть які працювали вчасно препаратами, не отримають того вала, як тогоріч, але за рахунок якості, кращої, ніж минулого року, буде й ціна на нашу продукцію краща», – сказав Сергій Бойчук, голова асоціації «Вінницясадвинпром».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin