Вінниця
29.04.2024
12.48° C
Вгору

“Укренерго” закликало економити електроенергію у вечірні години

Наразі обмежень споживання електроенергії для побутових споживачів у більшості регіонів немає, проте з 19:00 до 21:00 необхідно економити електроенергію.

Про це повідомляє оператор енергосистеми України НЕК “Укренерго”.

В компанії уточнили, що сьогодні вранці внаслідок масованої комбінованої атаки, російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції “Укренерго” та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Внаслідок цього з 06:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень. Для промислових споживачів діють ліміти споживання на Криворіжжі.

“В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались. Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр “Укренерго” закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами”, – наголосили в компанії.

Згодом у пресслужбі “Укренерго” додали, що через втрату Трипільської ТЕС зменшилася потужність для покриття споживання у пікові вечірні години, тому із 19:00 до 22:00 можливий незначний дефіцит, однак енергетики розраховують обійтися без обмежень споживачів.

“Доки сонячні електростанції працюють, у системі профіцит, є невеликий експорт. Однак на вечірній максимум з 19:00 до 22:00 можливий дефіцит. Незначний, але дефіцит. Сонце сяде, внутрішньої потужності недостатньо, імпорту в необхідних обсягах немає”, – повідомили у пресслужбі компанії агентству Інтерфакс-Україна.

В “Укренерго” пояснили, що наразі на українському ринку ціни нижчі, ніж на європейському, тому доведеться залучати аварійну допомогу в сусідніх європейських країн, якщо вони зможуть її надати.

“У будь-якому разі, якщо будуть обмеження, ми повідомимо додатково. Поки що спробуємо пройти вечір без них”, – зазначили в “Укренерго”.

Водночас в “Укренерго” зауважили, що найскладнішою ситуація з енергопостачанням зберігається в Харкові. Через постійні атаки росіян в компанії утрималися від прогнозів щодо термінів виконання відновлювальних робіт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin