Вінниця
06.05.2024
21.15° C
Вгору

Вінницька громада виділила на оборону 21 млн грн

В умовах війни основоположним у бюджетній політиці Вінницької громади є підтримка армії. Тож і цього разу депутати міської ради проголосували за виділення значної суми коштів на пріоритет «Безпека та оборона». Рішенням сесії передбачено чергові видатки на допомогу військовим частинам та формуванням, посилення безпекових заходів. Серед пріоритетних статтей фінансування також залишаються стійкість громади та турбота про її жителів. Документ представила директорка департаменту фінансів ВМР Антоніна Лесь.

Нагадаємо, бюджет поточного року є найбільшим за сумою коштів, які Вінницька громада передбачає направити на підтримку оборонців із початком війни. Загальний обсяг видатків на оборону сягає близько 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей. За цим показником Вінниця лідирує серед обласних центрів України. Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, сьогодні дуже важливо направляти усі можливі ресурси на посилення обороноздатності. Наразі на відповідні цілі рішенням сесії виділили 21 млн грн. Розподіл коштів здійснюють за рахунок додаткових видатків із бюджету громади.

«Цим рішенням ми традиційно левову частку фінансів спрямовуємо на пріоритети “Безпека та оборона”, “Стійкість”, “Турбота”. І, зокрема, вже традиційно на кожній сесії виділяємо відповідну субвенцію військовим частинам, крім закупівлі обладнання, до речі. Так для чотирьох військових частин направляємо 12 млн грн. Крім того, ще іншим підрозділам Сил оборони передбачаємо 9 млн», – прокоментував Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

А також відзначив, що загалом з початку року Вінницька громада лише шляхом прямої субвенції державному бюджету направила на підтримку військових частин вже майже 134 млн грн. І це без врахування тих видатків, які йдуть безпосередньо на закупівлю тепловізорів, павербанків, безпілотників тощо. Загалом на сьогодні Вінниця допомагає понад 30 військовим частинам.

«Лише дронів з початку року ми закупили вже 6 тисяч. На це в бюджеті було передбачено 79 млн грн. Але в результаті тендерних процедур нам вдалось зекономити 9 млн, тобто це дає можливість ще закупити 600-800 дронів також різної класифікації», – зазначив Сергій Моргунов.

Крім того, у цьому рішенні депутати передбачили додаткові видатки за пріоритетом «Турбота». Відповідно до нього, зокрема спрямовано кошти на медичну галузь. Йдеться про придбання комп’ютерного томографа для Вінницької міської клінічної лікарні №1, яке здійснюється на умовах співфінансування із закладом. А також – на закупівлю лабораторних реактивів для Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin