Вінниця
19.05.2024
8.89° C
Вгору

Вінничан запрошують на «Тиждень австрійського кіно»

З 9 до 15 травня в Вінниці триватимуть покази фільмів 12-го фестивалю «Тиждень австрійського кіно».

Подія відбудеться в кінотеатрі «Родина», за адресою: вулиця Миколи Оводова, 47. До програми кіноогляду ввійшло 4 картини різних жанрів: від спортивної драми до містичного фільму жахів, про це повідомляє VIN-INFO.

Фестиваль проводять Посольство Австрії в Україні спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік».

Подію відкриє драматична стрічка «Ціле життя» режисера Ганса Штайнбіхлера. Картина розповідає історію життя чоловіка в неспокійному 20 столітті — повну тяжкої праці, великого кохання та страшних історичних подій. 

Покажуть на кіноогляді й картину «Лазня диявола», який назвали одним із найкращих фільмів цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю. Це містичний фольк-горор режисерського дуету Северіна Фіали та Вероніки Франц, події якого розгортаються у 18 столітті в селищі серед густих лісів. Притаманними жанру засобами стрічка торкається питань релігійності та місця жінки в суспільстві. 

У програму також увійшла комедія-драма «Прийшов, побачив, переміг» — прем’єра цьогорічного «Санденсу», головного фестивалю незалежного кіно у США. Це історія родини багатіїв, які не мають жодних заборон у своєму житті — настільки, що голова сімейства може собі дозволити полювання на людей як розвагу.

Також глядачі можуть дізнатися більше про легенду австрійського спорту Франца Кламмера. Фільм «Виходячи за межі» Андреаса Шміда розповідає про Зимову олімпіаду 1976 року, яка зробила 22-річного юнака зіркою серед гірськолижників. Це напружена спортивна драма про подолання тиску очікувань та силу кохання. 

Вінниця — одне з п’яти міст, де проходить цьогорічний фестиваль. Після завершення Тижня австрійського кіно генеральний партнер AMIC ENERGY пожертвує на підтримку України у боротьбі з росією суму грошей, еквівалентну касовим зборам фестивалю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin