Вінниця
27.07.2024
21.93° C
Вгору

У Вінниці встановили рекорд: коли та який

У Вінниці вчора, 14 травня, найбільшу серію картин декоративного подільського розпису великодньої тематики авторства майстрині Наталії Луценко визнано національним рекордом у категорії «Мистецтво, вперше».

Про це Укрінформу повідомили у Вінницькому обласному центрі народної творчості (ВОЦНТІ).

«У світлиці нашого Центру відкрилася виставка картин подільського декоративного розпису майстрині Наталії Луценко «Писанка у подільському вазоні». Це непересічна подія в культурному житті нашого регіону. Її значимість підтверджено фіксацією національного рекорду у категорії «Мистецтво, вперше». Адже йдеться про експозицію, в якій представлена найбільша картин декоративного подільського розпису великодньої тематики», – повідомили у ВОЦНТІ.

У відомстві зазначили, що авторка серії картин Луценко є членкинею Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Національної спілки художників України. Майстриня довершено володіє петриківським, самчиківським розписом та декоративним розписом Поділля. Її роботи презентуються на всеукраїнських та обласних виставках, вони зберігаються в музеях та приватних колекціях і галереях.

Виставка-рекордсменка «Писанка у подільському вазоні» у творчому доробку Наталії Луценко вже п’ятнадцята. В експозиції представлено 50 картин. В кожній роботі відображено «вазон» (інтерпретація міфологічного «Дерева життя»), в середині якого знаходиться писанка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin